Az aranyvessző olaj használatának előnyei:

Az olajat évszázadok óta használják, sőt, népmesék is szólnak a gyógyító hatásáról. Mind külsődlegesen, mind belsődlegesen használható. 

Az olaj feljegyzett jótékony hatásai a következők:

1. Gyógyító hatású:

Az olaj olyan vegyületeket tartalmaz, amelyek felgyorsítják a sebek gyógyulását, ezért évszázadok óta használják erre a célra. Gyulladásgátló tulajdonsága is gyorsítja a gyógyulást.

2. Kezelhető vele a húgyúti fertőzés:

Az aranyvessző olajjal hatékonyan kezelhető a húgyúti fertőzés. Ha szeretne megszabadulni a különböző vese- és húgyúti fertőzésektől, adjon egy kis olajat a teájához, és igya meg.

3. Fájdalomcsillapító:

Ha fájdalomcsillapítóként szeretné használni, akkor masszírozza be az olajjal a testen lévő érintett területeket. Akinek érzékeny a bőre, keverje össze az olajat zöldségolajjal, és úgy kenje fel a bőrére.

4. Gyógyászati öblítés:

Az aranyvessző olaj olykor öblítéshez és tisztításhoz is használható. Ilyenkor az olaj és a sok folyadék átmossa a húgyúti rendszert. Az olaj ténylegesen megtisztítja a veséket és a húgyutakat.

5. Természetes szájvíz:

Az aranyvessző olaj használható a bolti szájvizek helyett is. Ehhez csak keverje össze meleg vízzel és öblítse át vele a szájüregét. Ezzel elpusztítja a baktériumokat és felfrissíti a leheletét is.

6. Orrdugulás ellen:

Allergia elleni tulajdonságai miatt az olaj ideális arra, hogy belélegezve felszakítsa a nyálkahártyát és megszüntesse az orrdugulást. Mivel képes megtisztítani az orrjáratot, az olajat sokféle légzőszervi probléma kezelésére használják, mint például amilyen az influenza és a torokgyulladás.

7. Az impotencia kezelése:

Az illóolajok, mint köztudott, sokféleképpen hozzájárulnak az egészség fenntartásához. Egy érdekes kutatás szerint, amit a Montreál-i Egyetem végzett el, a növénnyel valószínűleg az impotencia is kezelhető.

8. Étrend-kiegészítő:

Az aranyvessző étrend-kiegészítőként is felhasználható. Ehhez keverjen össze egy csepp olajat egy pohár szójatejjel vagy mézzel, majd fogyassza el a keveréket.

9. Májtisztító hatású:

Az olaj májserkentő hatású, ezáltal javítja az emésztést és hozzájárul az egészség fenntartásához. Óvatosan és gyengéden tisztítja meg és méregteleníti a májat.

10. Egészséges szív- és érrendszer:

Néhány tanulmány szerint az aranyvessző olaj kis adagokban való fogyasztásával jelentősen javítható a szív- és érrendszer, valamint a keringés egészsége. Ez azt jelenti, hogy a szívproblémák távol tarthatóak és a szív is egészséges marad.

11. Kezelhető vele az álmatlanság:

Ha néhány csepp aranyvessző olajjal bedörzsöli a lábát, akkor egyszerre az olaj felfrissíti és ellazítja. Ezzel kezelhető az álmatlanság és elősegíthető a nyugodtabb alvás.

Kockázatos-e?

Mielőtt használni kezdene bármilyen illóolajat, érdemes tájékozódnia a kockázatokról és mellékhatásokról, ugyanez érvényes tehát az aranyvessző olajra is.

•    Habár az aranyvessző olaj nem káros az általános használók számára, a margarétafélékre allergiás embereknek nem kéne használniuk. Legalábbis érdemes orvosi tanácsot kérni, mielőtt használni kezdenék ezt az olajat.
•    Nincs túl sok információ arról, mennyire biztonságos az olaj használata a várandós vagy szoptatós nők számára. Ezalatt az időszakok alatt azonban érdemes és biztonságosabb a nőknek elkerülni ezt az olajat.
•    Azok, akiknek folyadék-visszatartással kapcsolatos problémáik vannak (amit szív- vagy veseprobléma okoz), azok ne használják az aranyvessző olajos kezeléseket.
•    Olykor az aranyvessző nem gyógyíthatja meg a komplex húgyúti fertőzéseket, ezért ilyen esetben mindenképp szedje a felírt gyógyszereket.
•    A biztonság érdekében gyerekeknek és újszülötteknek ne adjon az olajból.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!