A macskamenta olajat az illatos macskamenta nevű növényből vonják ki, annak is a virágos részéből, amely Kínában, Európában és Közép-Ázsia néhány részében őshonos. A macskamenta olaj hideg préseléssel és gőz-desztillációval készül, a macskamenta virágjának kivonatából.

1. Szélhajtószer:

A macskamenta szélhajtó hatású. A belekben megrekedt gáz akár halálos is lehet. Többek között fulladó érzéshez, mellkasi fájdalomhoz, emésztési problémákhoz vezethet, illetve megemelheti a vérnyomást is. Mivel azonban a macskamenta olaj hatékony szélhajtószer, ezért gyorsan enyhíti ezeket a problémákat.

2. Havi vérzést elősegítő szer:

A macskamenta olaj hatékony havi vérzést elősegítő szer, ami azt jelenti, hogy serkenti a hormonok kiválasztását, valamint segít a menstruáció szabályozásában. Ha szabálytalan a menstruációja, akkor a macskamentával könnyen túlléphet ezen a problémán. A macskamenta ezen kívül enyhíti a menstruációs görcsöket és csökkenti a menstruációs fájdalmakat.

3. Görcsoldó:

A macskamenta olajjal hatékonyan enyhíthetőek a görcsök. Csökkenti az izom-, bél-, légzőszervi- és más görcsöket is. A macskamenta olaj jó hatással van az izomhúzódásokra és kezelhető vele a görcsös kolera.

4. Izzasztószer:

A macskamenta olaj erős izzasztószer, ezért beindítja az izzadást. A túlzott izzadás talán túl ragadósnak és büdösnek tűnik, de ezáltal méregteleníti magát a szervezet. Az izzadság erős szaga arra utal, hogy a szervezetben sok méreganyag található. Minél egészségesebb, az izzadtsága annál szagtalanabb. A túlzott izzadás segíti a fogyást, csökkenti a vérnyomást és még az általános jóléthez is hozzájárul.

5. Idegerősítő szer:

A macskamenta olaj hatékony idegerősítő szer, ami azt jelenti, hogy hozzájárul ahhoz, hogy az idegek egészségesek maradjanak, az idegrendszer pedig megfelelően működjön. A macskamenta olaj sokféle neurológiai probléma kialakulását meggátolja, valamint enyhíti azok tüneteit, mint például a kézremegést, az idegességet, szédülést, Alzheimer-kórt, görcsöket, és lassú reflexeket. A macskamenta olaj idegerősítő hatásai miatt kiváló hatással van az idegrendszerre.

6. Étvágygerjesztő hatású:

A macskamenta hatékony étvágygerjesztő hatású szer. Segít abban, hogy a gyomor megfelelően működjön, illetve serkenti az emésztést. A macskamentával kezelhetőek az olyan gyomorproblémák, mint a fekélyek, és a túlzott epe. Az olaj szabályozza a gyomorban lévő sav mennyiségét. A túlzott sav károsíthatja a gyomor belső falát, így sebek keletkezhetnek. A túlzott savasság általában akkor alakul ki, ha alacsony az epe szintje a gyomorban. A macskamenta olajjal hatékonyan szabályozható a gyomor savassága, és más ehhez kapcsolatos problémák.

7. Vizelethajtó:

A macskamenta olaj természetes vizelethajtó szer, valamint serkenti a megfelelő vizelést. Növeli a vizelés gyakoriságát és jó hatással van azokra, akik szervezetében felgyülemlett a víz vagy duzzanat miatt veseproblémák léptek föl. A macskamenta olaj a vizelet által eltávolítja a túlzott vizet a szervezetből, illetve csökkenti a vérnyomást, a testsúlyt és megszabadít a szervezetben található méreganyagoktól is.

8. Nyugtató hatású:

A macskamenta olaj kiválóan nyugtat, ezért segít az elalvásban, illetve enyhíti a feszültséget és a szorongást. Az olaj jó hatással van testre és lélekre egyaránt.

9. Serkentő hatású:

A macskamenta olaj köztudottan serkentő hatású: serkenti az emésztést, a vérkeringést és az endokrin-rendszer működését. A macskamenta stimulálja a főbb szervrendszereket, valamint hozzájárul ahhoz, hogy ezek a rendszerek egészségesen működjenek.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!