Az orgona olaj a Syringa vulgaris nevű növény leveleiből származik. A növény Kelet-Európában és Perzsiában őshonos. Az olajat a levelek gőz desztillációjával nyerik ki, színe világos lila, illata pedig frissítően virágos.

1. Féreghajtó szer:

Az orgona olaj hatékony féreghajtó szer, amely segít kimosni a szervezetből a különböző bélférgeket. A féreghajtó szer tipikusan elpusztítja a bélférgeket és más parazitákat, anélkül, hogy károsítaná a szervezetet. 

2. Gombaölő:

Az orgona olaj erős gombaölő szer, amely hatékonyan elpusztítja a szervezetben a gombát és csökkenti a gombás fertőzések kialakulásának kockázatát.

3. Összehúzó hatású:

Az orgona olaj nagyon jó hatással van a bőrre. Bizonyítottan összehúzó hatású, ezért hatékony bőrfeszesítő. Az olaj külsődleges használatával csökkenthetőek a ráncok és szarkalábak, ezen kívül pedig csökkenti a bőr megereszkedését is.

4. Lázcsillapító:

Az orgona olaj hatékony lázcsillapító szer.

5. Enyhíti a szorongást:

Az orgona olaj karakteres, édes illatú, ezért enyhíti a szorongást és nyugtatja a lelket. Valójában sok aroma terápiás szakember használ orgona olajat, hogy ellazítsa a klienseit. Az orgona olaj ugyanis javítja a hangulatot.

6. Bőrproblémák:

Az orgona olaj számos jótékony hatással rendelkezik, például kezelhetőek vele az olyan bőrproblémák, mint a vágások, kiütések és égések. Valójában az olajjal a nap általi leégés is kezelhető. Ezen kívül az orgona olaj biztosítja, hogy a bőr egészséges és ragyogó maradjon.

7. Mentális hatások:

Az orgona olaj javítja a mentális képességeket.

8. Antibakteriális:

Az orgona olaj erős antibakteriális hatású, és nagyon jó az illata is. Emiatt a tulajdonságai miatt ideális sterilizáló anyag, amely nem csak elpusztítja a fertőzésért felelős baktériumokat.

Az orgona olajat kiválóan el lehet keverni frézia, liliom és levendula olajokkal.

Figyelem:

Az orgona olaj koncentrált állapotban vásárolható meg, és gőz desztillációval készítik. Sokféle jótékony hatása van, de lehetséges mellékhatásai is vannak. Az alább olvashat a lehetséges mellékhatások némelyikéről. 

•    Az orgona olajat egyáltalán ne fogyassza, csak külsőleg használja.
•    Ha várandós vagy szoptat, ne használja az orgona olajat.
•    Ha nagyon érzékeny a bőre, akkor az orgona olaj bőrfertőzéseket válthat ki.
•    Keverje össze az orgona olajat egy hordozó olajjal, és vigyen fel néhány csepp oldatot egy kis bőrfelületre, hogy a bőre érzékeny-e az orgonaolajra.
•    Néha az orgona olajtól kipirosodhat a bőr, viszkethet, valamint még kiütések is kialakulhatnak.
•    Ha a fenti tünetek közül bármelyiket tapasztalná, hagyjon fel az orgona olaj használatával és azonnal keressen fel egy orvost, hogy elkerülje a jövőben kialakuló komplikációkat.
•    Mielőtt használni kezdené az orgona olajat, beszéljen a kezelőorvosával.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!