Az ylang-ylang olajról alig tudtak valamit az utóbbi évtized előtt. Az ylang fa friss virágaiból vonják ki ezt az olajat, és több ezer féle szépségcikk és kozmetikai termék elkészítéséhez használják szerte a világon. Az olaj híres az aromaterápiában és gyógyító tulajdonságairól. Az ylang-ylang tudományos neve Cananga Odorata, és leggyakrabban Ázsia esőerdeiben található, például Jáván, a Fülöp-szigeteken és Szumátrán.

1. Nyugtató hatású:

Az ylang-ylang olaj köztudottan antidepresszáns hatású. Az olaj felveszi a harcot a depresszióval, mivel jó hatással van testre és lélekre egyaránt. Sikeresen megszabadít a szorongástól és a krónikus stressztől, valamint csökkenti a félelmet, sokkot és pánikot is. Kiválóan kezelhető vele az idegösszeomlás vagy az akut depresszió, ami sokk, baleset vagy párkapcsolati gondok miatt alakul ki.

2. Egészséges idegrendszer:

Az ylang-ylang olaj nagyon jó hatással van az agyi funkciókra. Megerősíti az idegrendszert, tovább csökkenti a stresszt és nyugtatja az idegeket, így nem alakulnak ki idegrendszeri problémák.

3. Vágyfokozó:

Az ylang-ylang olaj vágyfokozó hatású. Manapság a libidó elvesztése gyakori probléma, de az olyan olaj, mint az ylang-ylang jelentősen növelheti a szexuális vágyat. Az olaj azokra van a legjobb hatással, akik a túl sok munka, stressz vagy depresszió miatt elvesztették a szexuális érdeklődésüket.

4. Fertőzések:

Az ylang-ylang olaj olyan tulajdonságokkal rendelkezik, melyek segítenek a sebek fertőtlenítésében, meggátolják a mikrobás növekedését és védenek a baktériumos, vírusos és gombás fertőzésektől. Az olaj felgyorsítja és leegyszerűsíti a gyógyulási folyamatot, így a sebek és vágások is szebben gyógyulnak a használatával.

5. Csökkenti a vérnyomást:

Az ylang-ylang az egyik leghatásosabb olaj a depresszióra és a vérnyomás csökkentésére. A vérnyomást csökkentő gyógyszereknek számos mellékhatása lehet, az ylang-ylang olaj azonban könnyű és okos megoldást jelenthet, mivel nincsenek mellékhatásai és természetes eredetű.

6. Ekcéma:

Az ekcéma akkor alakul ki, ha a faggyúmirigy nem megfelelően működik. Ilyenkor a mirigy megfertőzi a felhám sejtjeit, és megjelenik a bőr felületén. Az ekcéma azonban nem csak egészségtelen, hanem elcsúnyítja a bőrt is. Az ekcéma megjelenhet a fejbőrön, arcon és szemöldökön is. Az ylang-ylanf olaj használatával azonban kezelhető ez a gyulladás és csökkenthető a bőr kivörösödése, mivel az olaj szabályozza a faggyútermelést.

7. Gyönyörű bőr:

Az ylang-ylangtól a bőr gyönyörű és ragyogó lesz. Az olaj visszaállítja a bőr nedvességtartalmát és hidratáltságát, valamint kiegyensúlyozza a faggyútermelést, így a bőr fiatalos, sima, friss és hidratált marad.

8. Felveszi a harcot a stresszel és enyhíti a görcsöket:

Ha gyakran stresszes vagy legalábbis hajlamos rá, akkor próbálja ki az ylang-ylang olajat. Ezzel feltölti a szervezetét és energiával látja el, ami így felveszi a harcot a kimerültséggel és a letargiával. Rendszeresen masszírozza be az izmait az olajjal, így az izomgörcsöket is enyhítheti.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!