A vesék ököl méretű szervek, amik kézben tartják a test nedveit és kémiai szintjeit. A legtöbb embernek két veséje van, a gerinc mindkét oldalán egy, a máj, gyomor, hasnyálmirigy és a belek mögött. Az egészséges vesék megtisztítják a vért a salakanyagoktól és eltávolítják a vizeletből. Kordában tartják a nátrium, kálium és kalcium szintet a vérben.

Mik a vesekövek?

A vesekövek kő szerű rögök, amik kiakaluklhatnak csak az egyik, vagy mindkét vesében. A kicsi kövek lehetséges, hogy minden fájdalom nélkül távoznak a vizelettel és észre se veszi őket senki. A vesekő egész gyakori és általában a 30 és 60 év körüli embereknél fordul elő. A férfiaknél gyakrabban fordul elő, mint a nőknél. Úgy becsülik, hogy  a vese kólika a férfiak 10-20%-ára lehet hatással, míg a nőknek csak a 3-5 %-ára. 

A vesekő gyakori tünetei közé tartozik:

- Ismétlődő fájdalom a derék körül, ami néha kiterjed az ágyékra is – a férfiaknál ez előfordulhat a herékben és a herezacskó körül. 
- Időszakos intenzív fájdalom a hátban, vagy a has egyik oldalán sőt, alkalmanként az ágyékon, ami percekig vagy akár órákig is eltarthat. 
- Nyugtalanság érzése és a fekvésre való képtelenség
- Émelygés ( hányás)
- A megszokottnál gyakoribb vizelési inger
- Fájdalom vizelésnél
- Vér a vizeletben – ezt a vesekő okozhatja, amikor megkarcolja a vesét vagy a húgycsövet.

A legjobb módszer, hogy megszabaduljon a vesebántalmaktól a természetes módszerek felé fordulás. Próbálja ki ezt a receptet, ami természetesen segíti a vesék működését. 

Citromlé és extra szűz oliva olaj recept

Hozzávalók:

2 evőkanál oliva olaj
2 evőkanál citromlá
2 csepp terápiás tiszta citrom olaj

Útmutatás:

Keverje össze a két evőkanál frissen facsart citromlevet a két evőkanál extra szűz oliva olajjal és igya meg.  Utána fogyasszon vizet bőségesen. 

Ismételje meg ezt a természetes kúrát kettő vagy három alkalommal naponta. 

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!