A kamilla tea napjainkban az egyik legtöbbet vásárolt gyógytea Amerikában, egy tanulmány kimutatta, hogy az ottani populáció 20 %-a vásárol és fogyaszt gyógyteát. A jótékony hatásai az egészségre már évek óta ismertek, de új tanulmányok tudományos bizonyítékot találtak arra, hogy még kiemelkedőbbek az eredményei, mint amiket eddig ismertünk.

Miért van jobb hatással a nőkre?

Egy mexikói-amerikai 65 év feletti férfiak és nők között elvégzett kutatás támogatta azt az elképzelést, hogy a nőkre jobb hatással van a kamilla tea, mivel sokkal kiegyensúlyozottabb teafogyasztási szokásokkal rendelkeznek. 

A nők bizonyítottan nagyobb hajlandóságot mutatnak a gyógyteák fogyasztásárea a férfiakkal szemben, kortyolgatják a házimunka elvégzése közben és az esti rutin részeként is. A kamilla teáról már régóta ismert, hogy csökkenti a gyomorgörcsöket és a gyulladást, ami szintén magyarázat lehet arra, hogy miért fogyasztják többet a nők, mint a férfiak : a nők sokkal hajlamosabbak a hormonális ingadozásokra,  a folyadék megtartásra és a gyulladásokra, mint a férfiak. 

Bret Howrey a University of Texas professzor asszisztense megerősíti : „ A nők bizonyítottat gyakoribb kamilla tea fogyasztók, mint a férfiak”. 

A tudományos tanulmány és a belőle levont következtetések, amik a The Gerantologist folyóiratban találhatóak meg, amit a University of Texas orvosi szárnya adott ki, megmaradnak ösztönző bizonyítékként arra, hogy a kamilla tea számos jótékony hatással van az egészségre ebbe beleértve az átlagos élettartam növelését is.

A kamilla tea rendszeres fogyasztása tanulmányok által bizonyított összefüggést mutat azzal kapcsolatban, hogy a tea javítja a fogyasztóinak egészségét emellett pedig hidratálja őket és segíti a szervezet optimális működését. 

Miért a kamilla? 

A kamilla tea tartalmaz hippursavat, egy anyagot, ami stimulálja a növénytani fenolokat, amik bizonyítottan löketet adnak az immunitásnak és megsemmisítik a baktériumokat. 

Emellett tartalmaz bisabololt, apigenint és kamazulént, amik természetes gyulladáscsökkentő anyagok. A krónikus gyulladások többféle egészségre veszélyes betegséghez vezethetnek  és széles körökben ismert, hogy a gyulladás az a rossz egészségi állapot egyik jele lhet. A kamilla tea napi 2-5 bögrével való fogyasztása jelentősen csökkenti a gyulladást és a halandóságot.

Évszázadok óta ismert a nyugtató, csillapító és feszültség enyhítő ital, a kamilla jobb alvást, kevesebb feszültséget a fáradt izmokban és egy nyugodtabb, boldogabb elmét biztosít. 

Kutatások bizonyították azt is, higy a kamilla tea segít egyensúlyozni a vércukor szintet, csökkenteni a szívproblémák esélyét és csillapítja a menstruációs és emésztési problémákat is. 

Ezeknek tudatában már egyátalán nem meglepő, hogy a kamilla tea milyen népszerű, több mint 60 millió rendszeres fogyasztóval. 

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!