Mit fontos fejben tartani a majonézzel kapcsolatban:

Ha biztos szeretne lenni abban, hogy sikeresen megszabadult a tetvektől, akkor két dolgot mindig tartson észben:

1. Ne használjon alacsony zsírtartalmú majonézt:

Az alacsony zsírtartalmú majonéz nem tartalmaz elég olajat, így nem tudja elpusztítani a tetveket. Ezért bizonyosodjon meg róla, hogy igazi majonézt használ. A legjobb fajta majonéz a házilag készített vagy a teljes zsírtartalmú.

2. Használjon több ecetet vagy citromlevet:

Mint már fentebb említésre került, a citromlé és az ecet kiválóan elpusztítja a tetűtojásokat. A majonézben azonban nem található elég ezekből ahhoz, hogy elpusztítsa a tojásokat. Ezért érdemes egy kicsivel több ecetet adni a majonézhez, mielőtt felkenné a hajára.

A majonéz használata a tetvek ellen:

Ha a majonézt szeretné használni a tetű ellenes kezelés részeként, kövesse az alábbi lépéseket:

1.    Vigye fel a majonézt a hajra, és bizonyosodjon meg róla, hogy minden szálat jól bekent. Koncentráljon a fül mögötti, fejtető és nyaki területekre. Ezzel megakadályozza, hogy a tetvek megszökjenek. Az a lényeg, hogy a paraziták megfulladjanak.

2.    Vegyen fel ez zuhanysapkát. Hagyja fent a majonézt 8-10 órán át. Ha a majonéz nem marad fent elég ideig a hajon, akkor a kezelés hatástalan lesz.

3.    Ha letelt az idő, alaposan mosson hajat egy samponnal, hogy megszabaduljon az olajtól és a zsírtól.

A kezelés sokáig tart, mivel számos rovar több ideig képes visszatartani a lélegzetét, mint az emberek. Ha biztos szeretne lenni benne, hogy a tetvek elpusztultak, akkor fontos, hogy addig hagyja fent a majonézt a haján, ameddig csak lehetséges. A kezelése megismételheti 7-10 nap múlva, ha szükséges.

Tippek:

A tetvek elleni majonézes kezelés során tartsa a következő tippeket észben:

•    A legjobb eredmény elérése érdekében mindig vastagon kenje be a haját majonézzel.
•    Egy bolhafésűvel két héten át minden nap fésülje át jó alaposan és óvatosan a haját, így eltávolíthatóak a serkék. Ezek a serkék ugyanis kikelhetnek, és így előidézhetik az újrafertőződést.
•    Ha a kezelést gyerekeken csinálja végig, ne hagyja fent éjszakára a majonézt. A gyerekek akár meg is ehetik a majonézt, ami nem egészséges, mivel néhány órán belül megavasodik, mivel nem hűtőben van.
•    Mosson ki minden ruhát és ágyneműt, még a plüss állatokat is, forró vízben.
•    Porszívózza ki az egész házat, így biztosan nem marad hajtetű a lakásban.

Ha megfogadja a fenti tippeket, akkor nem lesz rá szükség, hogy újra használja a majonézes kezelést. Ha azonban új, élő tetveket lát, akkor ismételje meg a kezelést (akár a biztonság érdekében is).

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!