Mi a megfelelő lenmag fogyasztási mennyiség a menopauza esetében?

A kutatók szerint egy felnőttnek tipikusan naponta egy evőkanál lenmagra van szüksége napi 2-3 alkalommal. Egy nap akár 4 evőkanál lenmag is fogyasztható. A szakértők azt javasolják, hogy a lenmagot őröljék meg, majd 170 gramm vízben elverve igyák meg. A hatás néhány nap múlva figyelhető meg. Fontos, hogy emlékezzen rá, hogy a lignánok fitoösztrogén tulajdonságai a lenmagolaj használatával nem használhatóak ki, mivel ez a tulajdonsága csak a teljes lenmagoknak van meg. Mint már korábban említettük, mielőtt a lenmagot a menopauza kezelésére kezdené használni, konzultáljon az orvosával vagy gyógyszerészével, így még több információt tudhat meg róla, és megkérdezheti a fogyasztandó megfelelő mennyiséget is, amelyekkel enyhíthetőek a tünetek.

Fontos:

A szakértők azt mondják, hogy a lenmag biztonságos a várandós és szoptatós anyák számára is. Azonban vannak olyanok, akik allergiásak erre a növényre. Akkor is kerülje inkább a lenmagot, ha a családban húgyúti-, mell- vagy más, ösztrogénre érzékeny ráktípus fordult már elő. A lenmag lignánok fitoösztrogén tulajdonságai ugyanis serkenthetik a rákos sejtek növekedését.

Ha cukorbeteg vagy vérhígító gyógyszert szed, akkor mindenképp beszéljen az orvosával, mielőtt bármilyen formában fogyasztani kezdené a lenmagot.

Nagyon fontos, hogy beszéljen egy egészségügyi szakértővel, mielőtt bármilyen természetes gyógymóddal kezdene kezelni bármilyen problémát, beleértve a lenmagot és a menopauzát. Végül, de nem utolsósorban, sose fogyasszon éretlen vagy nyers lenmag héjat, mivel az erősen mérgező.

Ha szabad utat kap az egészségügyi szakértőtől, orvostól vagy gyógyszerésztől, akkor nyugodtan használja a lenmagot, mint természetes gyógymódot, ezáltal enyhítheti azokat a kellemetlen és zavaró tüneteket, amelyek a menopauzával járnak együtt. A lenmaggal enyhítheti a hangulatingadozást, a forróságérzetet és más tüneteket is.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!