Hogyan előzzük meg a seprűvénát?

A seprűvénákkal kapcsolatos általános konszenszus az, hogy a genetikai szerencsejáték részei és nem tehetünk ellene semmit. Én azonban ezzel nem értek egyet. Attól,hogy valami öröklődik még nem biztos, hogy nem lehet megelőzni. Ha a családjában előfordult már a seprűvéna szüksége lesz pár extra lépésre ahhoz, hogy megelőzhesse a kialakulását. 

Pár dolog amit megtehet annak érdekében, hogy megelőzze és kezelje a seprűvénákat:

- Fogyasszon tápanyagban gazdag ételt. Zöldtakarmányon nevelt húsokat, színpompás zöldségeket és gyümölcsöket és egészséges zsírokat. 
- Legyen aktív! Az edzés elősegíti a keringést, ami fontos a vénák egészségéhez.
- Gyakoroljon stressz-csökkentő technikákat, mint például a meditáció.
- Tartsa kordában a súlyát. A túlsúly nyomást gyakorol a vénákra.
- Hidratálja magát jó minőségű vízzel.
- Hordjon olyan cipőt, ami megbízható támogatást nyújt.
- Foglalkozzon a hormonok kiegyensúlyozatlanságával.

A legnagyobb hangsúly azokra vonatkozik akik túlysúllyal vagy hormon-kiegyensúlyozatlansággal küzdenek. Számukra nagyobb az esélye a seprűvéna kialakulásának. 

Kiegészítő törődés a seprűvénák ellen

E lista elolvasása előtt fontosnak tartom megjegyezni, hogy ezek nem kezelnek mindent. Azok, akik csak kiválasztanak egy étrendkiegészítőt és nem változtatnak semmit az életmódjukon általában nem járnak sikerrel.  Fontos, hogy az ember kitűzzön maga elé egy holisztikus álláspontot és úgy változtasson életmódján, többféle étrendkiegészítővel, így újra egyensúlyba hozva szervezetét.

- Lógesztenye
- Szúrós csodabogyó
- Ázsiai gázló, másnéven tigrisfű
- Diosmin
- Fenyőkéreg kivonat
- Szőlőmag kivonat

A lógesztenyéről,szúrós csodabogyóról és az ázsiai gázlóról több tanulmány is készült, amelyek bizonyították a képességeiket az érrendszer és a keringés támogatásában. A diosmin egy flavonoid, ami megtalálható több citrusfélében is és egy népszerű megoldás Európában a láb erek egészségének fenntartásában századok óta. Tudományosan bizonyított, hogy fejleszti a keringést.

Az olyan antioxidánsok, mint a fenyőkéreg és a fenyőmag kivonat is bizonyítottan támogatják az ereket, ha azok elégtelenül működnek. Emellett bölcs döntés, ha étrendjébe egy jó minőségű multivitamin étrendkiegészítőt is beiktat. 

Továbbá azt ajánlom, hogy ne csak szájon át bevehető étrendkiegészítőket, de testápolót is használjon . Több olyan krém is létezik, amelyek tartalmaznak keringést elősegítő gyógynövényeket, amit közvetlenül az erekre is fel lehet vinni. Az étrendkiegészítők és a krémek használata együtt jól működő megoldás.

A legjobb eredmény érdekében a kiegészítők mellett az étrend és éltemódbeli változtatásokkal még jobb eredményt érhet el. 

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!