Facsarja ki egy citrom levét, adjon hozzá két teáskanál himalája sót és egy bögre vizet. Keverje őket alaposan össze és igya meg. Egy pár perc múlva már tapasztalhatja is, hogy ez a mágikus migrén ital hogyan segíthet önnek.

A himalája só 84 féle ásványi anyagot , elemet és elektrolitot a 118 féle anyagból, amit a tudomány mai állása szerint ismerünk , amivel fantasztikus hozzávalóvá teszi rengeteg betegség kezelésében: Egyensúlyban tartja a test lúgosságát, segíti az immunrendszert, növeli az energiai szintet, megelőzi az izomgörcsöket, csökkenti a vérnyomást, segíti a keringést, elősegít a tápanyagok felszívódását, növeli a hidratáltságot, eltávolítja a méreganyagokat a szervezetből és még megannyi más. 

Az egyik leg figyelemre méltóbb tulajdonsága a himalája sónak az, hogy pillanatok alatt enyhíti a migrént. Ez azért lehetséges, mert a himalája só emeli a szerotonin szintet a vérben, ami csökkenti a migrénes fejfájást. 

A citromlé számos betegségre hozhat enyhülést, például a fáradtságra, szorongása és feszültségre, amik mind vezethetnek fejfájáshoz. Mint az közismert a kálium hiány az egyik leggyakoribb okozója a migréneknek. A citrom egy remek kálium forrás, ami miatt segíti enyhíteni a feszítő fejfájást. 

Mindig jó az, ha természetes gyógymódok is használhatók a hagyományos gyógyszerekkel szemben, amiket a migrénes fejfájásra ajánlanak. Többféle hasznos gyógynövényes gyógyír található, amik a tudomány által is bizonyítottan segítenek a migrének enyhítésében: 

1. Őszi margitvirág
2. Acsalapuk
3. Borsmenta
4. Gingko Biloba
5. Cayenne bors
6. Citromfű
7. Orvosi macskagyökér
8. Rozmaring
9.Fűzfa kéreg
10. Gyömbér

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!