A megfázás és az influenza bacilusai mindketten légúti nehézségeket állítanak elő : folyó orrot, tüsszentést és kaparó torkot. Mindkettő idézhet elő köhögést, de az influenza általában főleg az alsó légutakat támadja meg.

Válassza ki az alábbiak közül az ön számára legjobban tetsző módszert és növelje az immunitását, harcoljon a vírusok ellen és csökkentse a tüneteket. 

Csavarja fel a fűtést, amikor beüt a megfázás. A húsleves és a forró tea enyhíthetik a tüneteket, mialatt a melegség a gyomorba jut. Útja során fellazítja a nyálkát, amit így a meleg miatt könnyebb felköhögni.
A gőz hasonéóan működik. Egy forró fürdőben ülni, miközben eresztjük a forró vizet segíthet enyhíteni a bedugult orrot. 

Hidratálás 

Amikor megérkezik a megfázás a szervezet több nyálkát termel, ami dehidratálhatja a szervezetet. Az extra folyadék segíthet vékonyítani a nyálkát és könnyebbé teheti annak felköhögését. Az olyan italok, mint a kávé vagy az alkohol szintén dehidratálhatják a szervezetet – szóval próbáljon meg a koffeintől és a szeszes italoktól távol maradni. 

Étrendkiegészítők

Némely étrendkiegészítő megrövidítheti a megfázás időtartamát. Kérdezze meg kezelőorvosát a cinkről és a C-vitaminról. Mondja el orvosának, ha bármilyen új étrendkiegészítőt vagy gyógyszert próbál ki, így orvosa megbizonyosodhat arról, hogy azok nem fognak problémát okozni semmilyen ön által rendszeresen szedett gyógyszerrel kapcsolatban. 

Gyömbér tea

Az egyik legjobb tea amit kortyolgatni lehet, ha bedugultak járatai, a gyömbér tea nagyon finom és melengető. A kapszaicin és a peperin mindketten számos gyógyító hatással rendelkeznek. A tea segít még azzal, hogy extra melegséget és folyadékot biztosít. 

A klasszikus kúra 

A régi idők otthoni gyógyírja mindig működnek. Nem kell őket megkérdőjelezni molekuláris szinten, vagy rájönni, hogy melyik része miatt működhet- vagy melyik miatt nem – ezek működnek. A klasszikus gyógyír most működik és mindig is működni fog. 

A három gyakori eleme – fokhagyma, citrom és méz – szinte mindegyik otthoni kezelésben megtalálhatóak. Ezeket össze lehet keverni bármilyen módon és segítséget nyújthatnak az olyan megfázással szemben, ami vissza-visszatér, fájó torokkal és száraz köhögéssel. 

Méz/Hagyma leves 

Ez a formula remekül működik a megfázás gonosz köhögésével szemben. A méz nagyon jó nővérke a sajgó nyelőcső számára, mialatt a hagyma biztosítja az antibakteriális és gyulladáscsökkentő cselekedeteket. 

Mellkas kenőcs

Ez az egyszerű elegy ami kókusz olajból és borsmenta olajból készül gyorsan elkészíthető. A mentol, ami az illóolajban van hűsítő érzetet kelt , aminek segítségével ön könnyebben lélegezhet, még akkor is, ha úgy érzi, mindene be van dugulva. 

Fürdősó

Nem, nem egy illegális drog. Egy jól elegyített, illatosított fürdősó mesés módja annak, hogy enyhítse a beteg test fáradalmait és megtisztítsa a hosszantartó dugulástól a szervezetét. Tökéletes, ha éppen egy komisz megfázástól próbál megszabadulni – főleg télen. Ez az aromaterápia, ami a kádfürdő melegségével van kombinálva, legyőzhetetlen. 

Retek

Kettő vagy három csípős fogás már működik. Ez a roppanós, fűszeres zöldség fertőtlenítő és tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Bár a torma egy erőteljes duguláselhárító az egyszerű kerti retek is jól működik sokak számára. Egyen meg pár retket, amikor úgy érzi már nem kap levegőt és pillanatok alatt megtisztulhat. 

Ezeknek az idő által már letesztelt gyógymódok ellenére a megfázás és az influenza tünetei sokáig lappanghatnak. Ha úgy érzi, hogy a tünetei nem javulnak, mindenképpen keresse fel orvosát. 

A modern orvostudomány előtt használt antibiotikumok

Az influenzán és megfázás túl is felismerték és megértették őseink a gyógyító erejét a természetben megtalálható antibiotikumoknak. Ebbe bele tartoznak az alábbiak:

Oregánó

Az antibakteriális minőségen túl az oregánó támogatja az emésztést és segít a fogyásban is. A karvakrolt, egy olajat, ami az oregánóban megtalálható már régóta használnak arra, hogy megtámadják azokat a baktériumokat, amik fertőzésekhez vezetnek. 

Almabor ecet

A jótékony hatásai a mindennapos almabor ecet fogyasztásnak a következőek: fertőtlenítő tulajdonsággal rendelkezik és szinte bármiben segít a súlyunk kontrollálásátül kezdve a koleszterin szint csökkentéséig, valamint a veszedelmes ráktól is megvéd. Ez a kemikáliáktól mentes antibakteriális almabor ecet emellett használható még helyileg a fertőtlenítőszerként is. 

Méz

Az ókori rómaiakig visszanyúlóan a mézet használták arra, hogy gyógyítsák a vágott sebeket és megállítsák a fertőzéseket. Világszerte használják a mézet, mint a természet legjobb antibiotikumát, gyulladáscsökkentőjét és tisztítóját. A méz egyik enzime leszereli a hidrogén peroxidot. Ez olyan segítséget bocsájt ki, ami hozzásegíti a szervezetet a fertőzésekkel szembeni győzelemhez és megelőzi a baktériumok növekedését. A mézet fahéjjal összekeverve olyan keveréket kapunk, ami löketet ad az immunrendszernek , mivel segíti a fehérvérsejteket. 

Kurkuma

A kurkumát külsőleg is lehet használni, de akár a fogyasztása is lehetséges. Bármely alkalmazása tökéletes választás a baktériumokkal szemben való támadásban. A kurkuma összekeverése a mézzel pasztát eredményez, amit fel lehet vinni a bőrre, ezáltal a keverék segít védelmezni a fertőzések ellen.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!