Az ananász gazdag bromelainban, ami gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik, ezáltal felveszi a harcot a fertőzésekkel és elpusztítja a baktériumokat. Ezen kívül csökkenti a nyelvtő és a hangszálak irritációját, ezáltal pedig nyugtatja az irritált légutakat is. Ez az erős enzim annyira jótékony hatású, hogy még azt is megerősítették, hogy étrend-kiegészítőként kezeljék vele az orrfolyást, a homloküreg-gyulladást, és a sérülés vagy operáció utáni gyulladást.

Az ananász vírusölő és antibakteriális hatású. Ezek együttesen hatékonyan enyhítik a köhögést, mivel nyugtatják a légutakat és a légzőszerveket. Ez a gyümölcs kiváló C- vitamin forrás, amely erősíti az immunrendszert. Ha az immunrendszer erős marad, akkor a megfázás és a köhögés, valamint sok más betegség és probléma is távol tartható.

Az ananászlé a torokfájásra:

Az ananászlével rendkívül hatékonyan tud megszabadulni a szervezet a nyálkától, ezáltal enyhíthető a torokfájás. A sűrű nyálka, amely makacsul leragad a homloküregben és a tüdőben, fájdalmas fertőzés kialakulásához vezethet, valamint nem-szűnő köhögéshez és tüsszögés-rohamokhoz. Egy újabb tanulmány szerint a friss ananászlé borssal, mézzel és sóval keverve naponta adható TBC-s betegeknek, mivel feloldja a tüdőben lévő nyálkát.

Az ezutáni kutatás kimutatta, hogy az ananász nyers kivonatával ötször gyorsabban csökkenthető a nyálka a köptetőszirupokhoz képest. Azt is kimutatták, hogy a betegek 4,8-szor gyorsabban gyógyult meg, és minden köhögéshez köthető tünetük csökkent, beleértve az erős, száraz köhögést is.

Ananászos recept a torokfájás kezelésére:

Mint már említettük, az ananászlével kiváló és hatékony természetes gyógymódot jelent a köhögés és a torokfájás kezelésére. Ez a recept otthon is elkészíthető néhány egyszerű hozzávaló segítségével. Ehhez szüksége lesz:

•    1 csésze friss ananászlére
•    ¼ csésze friss citromlé
•    Egy 7,5 centiméteres gyömbérdarab
•    1 evőkanál lépes méz
•    Fél teáskanál Cayenne-i bors

Ha megvan az összes hozzávaló, akkor jól keverje őket össze. A keverékből fogyasszon ¼ csészényit naponta 2-3 alkalommal. Addig folytassa a keverék ivását, amíg teljesen meg nem szűnik a torokfájása. Mindig használjon friss ananászlevet, ne pedig konzervet vagy dobozosat. A feldolgozott ananászlé nem tartalmaz bromelaint, a tápanyagtartalma pedig jelentősen csökken a feldolgozási folyamat során. Általában cukorból és más szükségtelen és egészségtelen hozzávalókból is nagyon sokat tartalmaznak.

Ha fáj tehát a torka, felejtse el a köptetőszirupot és a torokra való cukorkákat. csak készítsen magának egy kis friss ananászlevet, amely enyhíti és csökkenti a fájdalmat. Az ananászlé, illetve a gyümölcs is, kiválóan alkalmas ennek a problémának a megszüntetésére, és finomabb is, mint a szirupok, valamint nem tartalmaz aszpartámot, mint sok cukor. Teljesen természetes, és más jótékony hatásai is vannak, például enyhíti a székrekedést, az emésztési panaszokat, az ízületi gyulladást, stb.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!