Habár az aranyér igazából nem halálos probléma, az általa okozott fájdalom és kellemetlenségek elég nehezen tűrhetőek. A kezelési lehetőségekből azonban számos akad. Megváltoztatható az étrend, bizonyos életmódhoz tartozó szokások, valamint számos lépés tehető annak érdekében, hogy elmúljon ez a probléma. Extrém esetekben akár műtéti beavatkozás vagy gyógyszerek használata is szükséges lehet. Azonban kipróbálhat néhány otthon is tesztelt házi készítményt. Az egyik ilyen például a kókuszolaj.

Miért használja a kókuszolajat az aranyér kezelésére?

A kókuszolajat főleg főzésre és bőrápolásra használják szerte a világon, de természetes gyógymódként kezelnek vele számos bőrproblémát és gyulladást. Sokféle tápanyag, vegyület és zsírsav található benne, amelyek kifejezetten jó hatással vannak az ember egészségére. Emellett bizonyítottan gyulladásgátló és antibakteriális hatású is, ami miatt segít a sebek és fertőzések gyógyulásában. Fogyasztása révén serkenti az emésztést és elpusztítja a káros baktériumokat.

A kókuszolaj felhasználása:

A meg szeretne szabadulni az aranyértől, akkor alapvetően kétféle módszer áll a rendelkezésére:

Külsődleges alkalmazás:

A kókuszolaj antimikrobiális és gyulladásgátló hatása miatt kiválóan alkalmas az aranyér kezelésére – külsődlegesen. Ehhez használjon száraz vattakorongot, amit mártson szűz kókuszolajba. Ezután a vattakoronggal törölje át a végbél érintett területét vagy a végbélnyílás külső részét. Minden alkalmazás után használjon új vattakorongot, így fenntartható a megfelelő higiénia. Habár tudományosan nem bizonyították, számos aranyérben szenvedő ember már kipróbálta a kókuszolajat, és jótékony hatásokról számoltak be.

Belsőleges alkalmazás:

Az is jótékony hatású, ha a kókuszolajat elfogyasztja, mivel így is megszabadulhat az aranyértől. Felhasználhatja a kókuszolajat az ételek főzése és elkészítése soán, vagy különböző italokat készíthet belőle. A kókuszolaj serkenti az emésztést és megszünteti a székrekedést, ami az egyik legfőbb oka az aranyér kialakulásának.

Tippek a kókuszolaj felhasználásához:

Minden, hogy külsődleges vagy belsőleges használat során, de mindenképp tartsa észben a következő pontokat a legjobb eredmény elérése érdekében.

•    Ha lehetséges, használjon extra szűz kókuszolajat és bio-kókuszolajat. A feldolgozott olaj ugyanis olyan feldolgozási folyamaton esik át, ami alatt tápanyagokat veszít, valamint mesterséges tartósító anyagokat is tartalmazhat.
•    Nyugodtan fogyaszthatja a kókuszolajat, de ne vigye túlzásba.

Mit kell még tennie?

Habár a kókuszolaj használatával elég jó eredmények érhetőek el az aranyér kezelésében, ez önmagában még nem elég. A probléma hatékony megszüntetése érdekében étrendi és életmódbeli változásokat is be kell iktatnia, hogy ne alakulhasson ki az aranyér újra és újra.

•    Előfeltétel, hogy a szervezet hidratált maradjon, így távol tartható az aranyér kialakulása is. Igyon tehát sok vizet és friss gyümölcslevet.
•    A folyamatos székrekedés az aranyér kialakulásához vezethet, ezért fontos, hogy elegendő mennyiségű rostban gazdag táplálékot fogyasszon, mint például zabot, mandulát és babot.
•    Az aranyér megelőzése érdekében egyen probiotikumot tartalmazó táplálékokat is, mint amilyenek például a tejtermékek. Ezek serkentik az emésztést és csökkentik a székrekedés kialakulásának kockázatát.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!