A hagymát és a fokhagymát különösen a téli hónapok alatt érdemes fogyasztani, különösen, ha megfázott vagy köhög. A hagyma enyhébben hat, mint a fokhagyma, mivel ugyanazokat az aktív vegyületeket enyhébb formában tartalmazza. A hagyma ezért jobban fogyasztható a gyerekek és az idősek számára.

A hagyma szirup felhasználása:

Csak a hagymaszirupot lehet használni a gyerekek köhögés elleni orvosságaként. A köhögő gyerekeknek adjon néhány kanál szirupot, addig, míg a köhögés el nem múlik. Súlyosabb esetekben az ideális mennyiség kétóránként egy kanál szirup.
Figyeljen rá, hogy a szirupot nem használhatja frissen, mivel muszáj 6-8 órát (vagy egy egész éjszakát) állnia. Emiatt készítsen mindig friss főzetet kétnaponta.

Milyen az íze?

A szirupot a legjobb rögtön lenyelni, amely általában édes ízű. A hagymás szagot az elején nem fogja érezni, ha eldugult az orra, viszont amint gyógyulni kezd, a szag egyre erősödni fog. Ha nem bírja a hagyma szagát és ízét, fogja be az orrát, míg lenyeli a szirupot.

Igazán hat ez a szirup?

Sokféle tanulmány készült már a hagyma sziruppal kapcsolatban, azonban egyik sem vont le végső következtetéseket, ezért még mindig nincs rá bizonyíték, hogy a szirup tényleg hatásos.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!