Egy kutatás szerint az aloe vera birtokában van antibakteriális, vírusölő, gombaölő tulajdonságoknak, amik segítik az immunrendszert abban, hogy megtisztítsa a szervezetet a méreganyagoktól és a behatoló kórokozóktól.

Az aloe vera tartalmaz ásványianyagokat, enzimeket, vitaminokat és amino savakat

Az aloe vera körülbelül 99%-a víz, de a maradék 1% az elképesztően erőteljes, mivel közel 100 olyan anyagot tartalmaz amik kiemelkedően jól működnek együtt. Az aloe vera tartalmaz sokféle ásványi anyagot, amik létfontosságúak a növekedési folyamathoz és a test bármely rendszerének a megfelelő funkcionálásához. Telis tele van kálciummal, magnéziummal, cinkkel, krómmal,szelénnel,nátriummal, vassal, káliummal, rézzel és mangánnal. Ezek az ásványi anyagok együttműködésük során löktetet adnak az anyagcsere folyamatának. Az enzimek, mint például az amiláz, a lipáz segítik az emésztés, mégpedig azzal, hogy legbontják a zsír és cukor molekulákat. Emellett tartalmaz szalicil savat, ami harcba száll a gyulladással és a baktériumokkal.

Az aloe vera az egyetlen ismert természetes, növényi forrása a B12-vitaminnak, bár úgy tűnik, hogy az aloe verában csak a B12-vitamin nyomelemei találhatóak meg. A benne található C-vitamin segít fenntartani a vérerek tónusát és elősegíti a jól működő keringést és elengedhetetlen a mellékvese egészséges működéséhez, ami testünk legfőbb támogatója feszültség során. 

Az aloe vera egyéb jótékony hatásai

- Gyógyítja az égési sérülést, amit kisebb mértékű balesetek okoztak. 
- Enyhíti és gyógyítja a leégést, hűsítő érzetet hagyva maga után.
- Csökkenti a szövetek károsodását.
- Ellenszere az allergiás bőrreakcióknak.
- Megelőzi a pattanásokat és kezeli az aknét.
- Visszafordítja a bőr öregedését és a ráncokat.
- Az aloe vera lé enyhíti az emésztési problémákat.
- Csökkenti a vércukor szintet, legfőképp a cukorbetegeknél. 
- Enyhíti az orr és füldugulást, a gyomor fekélyeit, a vastagbélgyulladást, az aranyeret és a húgyúti fertőzéseket. 

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!