Az álmok nem történnek meg velünk, hanem mi történünk meg velük. Más szavakkal, mi vagyunk a rendezői, főszereplői és producerei minden olyan filmnek, ami fejünkben játszódik le, miután elaludtunk. Álmainak, bár sokszor meglehetősen hosszúnak tűnnek, valójában 15-40 percig tartanak és nem csak saját magunk szórakoztatására szolgálnak. Az álmok során az új információk keverednek a régi információkkal meglehetősen kreatív módon, s új megoldások bukkanhatnak napvilágra.

Ha szeretné értelmezni álmait, mindig tartson papírt és ceruzát ágya mellett és mindig írja le, hogy mit álmodott akkor, amikor felébred. 

Nézzük meg, mit jelenthet a 10 leggyakoribb álom.

1, Üldözik

Az álom: olyan gyorsan szalad, ahogyan csak bír, nem képes elszaladni üldözője elől, és sokszor azt sem tudja, hogy mi üldözi. 

Mit jelent az álom? Menekülés egy fel nem dolgozott korábbi élmény, félelem, kötelezettség elől, de utalhat az életében bekövetkezett nehéz helyzetre is, pl. magánéleti problémára, egy nagyobb üzleti lehetőségre, előléptetésre, stb. 

Mit tehet ellene?

Ez az álom gyakran pszichológiai problémákhoz kapcsolódik, idegeskedéshez, depresszióhoz. Az egyetlen, amit tehet, ha szembenéz a problémával és megpróbál felülkerekedni azon.

2, Kihullanak a fogai

Az álom: olyan ez, mint egy horrorfilm jelenete, fogai meglazulnak, összemorzsolódnak, összetörnek és kihullanak.

Mit jelent az álom? A fogak az erő és a magabiztosság szimbólumai. Ha azt álmodja, hogy fogai kihullanak, akkor ez azt jelenti, hogy magabiztossága csorbát szenvedett.

Mit tehet ellene?

Próbáljon magabiztosabbnak tűnni és mutatkozni. Kutatások azt mutatták, hogy a magabiztos testbeszéd növeli a tesztoszteron szintet, ami magabiztosabbá teheti. 

3, Nem talál WC-t

Az álom: miután fel-alá rohangál, hogy WC-t találjon vagy áll egy rendkívül hosszú sorban a mosdó előtt, kiderül, hogy a WC, amire vár nagyon mocskos és természetesen sehol egy darab papír, hogy megtisztíthassa. 

Mit jelent az álom? 

Az álom nagy valószínűséggel arra utal, hogy a valódi életében van valami, ami metaforikusan tisztításra szorul. Lehet ez egy mérgező barát vagy egy lélekromboló munka. 

Mit tehet ellene?

Tanuljon meg nemet mondani, ne hagyja, hogy mások minden problémájukat Önre borítsák. 

4, Nyilvánosan meztelenkedik

Az álom: teljesen meztelen, és miközben ezt senki nem veszi észre, folyamatosan arra törekszik, hogy elrejtse magát.

Mit jelent az álom?

Nem érzi magát komfortosan, sérülékeny és félelmei rejtve maradnak. Talán új kapcsolata vagy munkahelye miatt érzi magát kényelmetlenül. 

Mit tehet ellene?

Ideje, hogy kicsit lazítson, szembe nézzen félelmeivel és megossza őket másokkal. 

5, Nincs felkészülve egy vizsgára

Az álom: újra az iskolában van, vizsga előtt áll, azonban teljesen felkészületlen.

Mit jelent az álom?

A tökéletességre törekszik? Maximalista? Ha ez egy visszatérő álom vagy rémálom, akkor arra utalhat, hogy abban a félelemben él, hogy nem tesz meg mindent annak érdekében, hogy a legjobban teljesítsen, illetve aggódik saját teljesítményével kapcsolatban. 

Mit tehet ellene?

Adjon magának egy kis szünetet, a maximalista emberek ugyanis gyakrabban válnak depresszióssá és a korai halálozás is magasabb a körükben. Válassza el a boldogságot a sikertől.  

6, Repül

Az álom: akár szárnyal, mint Superman, vagy egy repülőgépen utazik, a feje szó szerint a felhők között van.

Mit jelent az álom?

Az álom arra utal, hogy valami nagy akadály gördült az életébe.

Mit tehet ellene?

Keresse a lehetőségeket. Próbáljon a probléma megoldására koncentrálni, mielőbb hozza meg a végső döntést. Koncentráljon azokra a dolgokra, amikben sikeres, a siker elismerése magabiztosabbá fogja tenni.

7, Elesik

Az álom: lelép a járdáról és arcra esik vagy lefelé zuhan egy szikláról. Általában felébred, mielőtt földet érne. 

Mit jelent az álom? 

Ennek a típusú álomnak alapvetően két fajtája van. Az egyik akkor következik be, amikor elalszik és teste megrándul, miután izmai teljesen elernyedtek. A másik fajtája akkor következik be, amikor mélyen alszik és ez általában arra utal, hogy egy adott helyzetet nem képes kontrollálni az életében. 

Mit tehet ellene?

Pihenjen, relaxáljon. Csináljon olyan dolgokat, amikben élvezetét leli, töltsön több időt barátaival, mozogjon többet vagy végezzen nyújtó gyakorlatokat lefekvés előtt. 

8, Uralhatatlan gépjármű

Gurul az autóval, letér az útról, próbál fékezni, forgatni a kormánykereket, de nem képes uralni az autót. 

Mit jelent az a típusú álom?

Az autó annak képességére utal, hogy elérjen valami célt. Ha az autó irányíthatatlan, akkor valószínűleg az élete is. Attól tart, hogy küszöbön áll az összeomlás.  

Mit tehet ellene?

Ne hagyja, hogy a negatív gondolatok eluralkodjanak a mindennapjain. Nyugodtan gondolja végig, hogyan tudná visszaszerezni az irányítást azon dolgok felett, amiket nem képes uralni. Illetve tanulja meg, hogy ne harcoljon olyan dolgok ellen, amikre nincs ráhatása.

9, Talál egy használaton kívüli szobát

Sétál a házban, talán éppen ott, ahol felnőtt. Elvileg minden zugát ismeri a lakásnak, de talál egy ajtót, amit még soha nem látott előtte. Az ajtó mögött egy üres szoba áll.

Mit jelent az álom?

Az otthon az egyik leggyakrabban megjelenő szimbólum az álmokban. Utalhat a személyiség különböző aspektusaira, erőre, szociális készségekre, képességekre, stb. Ha egy üres szobát talál, akkor az a személyiségének egy új nézőpontjára utalhat. Lehet ez egy kiaknázatlan tehetség vagy valami szenvedély. Minél nagyobb a szoba, annál nagyobb lehetőség lakozhat benne. 

Mit tehet?

Legyen nyitott az új dolgokra és ne habozzon felfedezni valami újat. 

10, Késés

Az álom: úgy gondolja, hogy rengeteg ideje van valami határidőig, azonban hirtelen minden rosszra fordul, az ébresztőóra nem szólal meg, a telefonja megállás nélkül csörög, a forgalom borzalmas.

Mit jelenthet az az álom?

Valami fontos, meghatározó dologra vár életében és ez a dolog komoly stresszt jelent Önnek (pl. egy fontos munka, fizetésemelés, stb.).

Mit tehet?

Kezdjen el fókuszálni és könnyebben fogja kontrollálni saját idejét. Azok, akik leírják céljaikat, megosztják azokat másokkal és a változásokról értesítik azokat, akikkel megosztották a célokat, könnyebben és sikeresebben érik el céljaikat.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!