Olvasson tovább, hogy még többet megtudjon róla!

Semlegesíti a rossz szagokat

Van valami a lakásában, aminek nem áraszt túl jó szagot? Az állatok szaga, a penész és más kellemetlen szagok a ház körül mind hozzájárulhatnak a ház nem túl friss szagához. Egy jó módszer arra, hogy megszabaduljon ezektől a szagoktól, ha egy tál almabor ecetet helyez arra a pontra a lakásban, ahonnan a szag ered, így az ecet segíthet semlegesíteni a problémát. Emellett finoman spriccelheti a függönyre, vagy szőnyegre, hogy ezzel dezodorálja a fentebb említetteket. 

Lecsap a gyomnövényekre

Ha a pitypang és hozzá hasonló gyomnövények problémát jelentenek, ne használja a népszerű gyomirtókat. Még azok a szerek, amik magukat „biztonságosnak” nevezik évekig tartó maradványokat hagyhatnak maguk mögött, ami olyan háztartásban, ahol vannak gyerekek vagy állatok ( akik mindketten szeretnek a fűben hemperegni) nem jönnek túl jól. Alternatívaként egyszerűen csak spricceljen almabor ecetet a gyomnövényekre: a savasság megöli a gyomnövényeket biztonságos és természetbarát módon. 

Tonizálja a bőrt

A higított almabor ecet használata a bőr tonizálására nagyon hasznos, csak vigye fel naponta arcára egy vattapamacs segítségével. Segít kitisztítani a pórusokat, megelőzi az aknét, mivel képes megsemmisíteni a baktériumot, ami okozza és egyensúlyba hozza a bőr pH értékét. A benne található ásványianyagok és vitaminok pedig segítenek táplálni a bőrt és támogatni az általános egészségét.

Táplálja a hajat és a fejbőrt

A száraz, korpás fejbőr és a fakó haj nem túl vidám dolgok. Szerencsére az almabor ecet segíthet ezeken a problémákon. Két jó módja is van a használatának. Az egyik egyszerű módja az, ha összekever egy rész almabor ecetet négy rész vízzel és leöblíti vele haját egy héten egyszer. A másik mód pedig az, ha fele-fele arányban keveri össze a vízet az ecettel majd spray segítségével ráspricceli a hajára egy héten kétszer, majd rajta hagyja maximum egy óráig és utána kiöblíti, ezután pedig a szokott módon megmossa haját. Az utóbbi, heti kétszeri spriccelős megoldás kifejezetten jó korpa esetén. 

Röviden tehát látható, hogy miért is olyan fantasztikus az almabor ecet nemcsak az egészség, de az otthon számára is. Az almabor ecet használata végeláthatatlan és azok számára, akiknek fontos, hogy minél zöldebb háztartásuk legyen, egy üveg almabor ecet mindig jól jöhet. 

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!