A legtöbb ember nem elégedett a jelenlegi magasságával, ezért könyörtelenül keresgéli azokat a lehetőségeket, amik növelhetik magasságát. Sajnos több olyan kémiai módszer létezik a magasság növelésére, mint amennyi természetes metódus van. A legtöbb ezekből a bogyókból, amik azt állítják magukról, hogy növelik a magasságot, általában átverések és sehová nem vezetnek. A majdnem minden ember nyilvánvalóan a természetes módszereket preferálná, mivel azoknak nincsen az egészségre nézve káros mellékhatása. A természettől fogva a férfiak az állandó magasságukat olyan 20 és 24 éves kor körül érik el, míg a nők növekedése megáll az első menstruációjukat követő években. Az alábbiakban található tippek akkor is kipróbálhatóak, ha már elérte azt a kort, ami után magassága már nem növekedik.

1. Fogyassza a megfelelő étrendet

Az étrend fontos szerepet játszik a magasságban. Valójában az étrend a legfontosabb az összes jótanács közül a magasság növelésének érdekében. A fehérjében és kálciumban gazdag étrend segít a magassággal kapcsolatban, mivel erősíti a csontokat. Egy magas test valószínűbb, hogy nehezebb, mint egy alacsony és ezért erősíteni kell a csontokat, hogy elbírják a testet. A tejtermékek fogyasztása sokat segít, mivel gazdag cink és kálcium ion forrásnak számítanak, amik erősítik a csontokat. Létezik néhány olyan étel, amit mindenki hanyagoljon, ha fontos számára a magasság. A szénsavas italok, amik szénsavat tartalmaznak megeszik a csontot, ezzel gyengébbé téve azt. 

2. Mozogjon sokat rendszeresen

Az állandó mozgás elősegíti a magasabbá növekedést. A mindennapos mozgás ajánlott. Az az ideális, ha az ember jól be tudja osztani idejét és minden nap ugyanabban az időpontban tud edzeni. Ha előre nem látott okok miatt ki kell hagynia az edzést egy nap, győzödjön meg róla, hogy bepótolja a következő alkalommal. Az ideális időtartam egy edzésre olyan 30 perc körül van és ajánlott, hogy az edzés sok nyújtást tartalmazzon, mivel az segíthet a magasság növelésében. A legismertebb nyújtó típusú edzésforma a függeszkedés, a sprintelés és az úszás. Ezek a mozgásformák az izmok nyúlását eredményezik, amik magasabbá tehetik a testet. 

3. Szakítson elég időt az alvásra

A megfelelő alvás elengedhetetlen ha a magasság növelésére vágyik. Az agyalapi mirigy növekedés hormonokat ereszt ki, ami segít a növekedésben. Egy kutatás azt találta, hogy a növekedési hormonok szintje megnövekszik elalvás után pár órával. Ennek eredményeképp a növekedési hormonok akkor lépnek működésbe, amikor az ember alszik, ezzel segítve a magasodást. Az ideális alvási időtartam abban az esetben, ha magasabb szeretne lenni 8-9 óra. 

4. A megfelelő testtartás fontos

A megfelelő testtartás nagy szerepet játszik abban, hogy valaki gyorsabban nőjön magasabbra. A megfelelő testtartás így fest: egyenes hát, a vállak hátul, az áll fent, a mellkas kifelé és az arc előre. Ajánlott párna nélkül, vagy egy nagyon vékony párnával való alvás. Ez biztosítja a gerincoszlop összehangoltságát. A rendes tartás segít a hosszú gerincoszlop megtartásában, amitől ön magasabbnak érezheti magát és annak is tűnhet. 

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!