Az oregánó olaj tulajdonságai

Az oregánó olaj a koncentrált illóolaja az oregánó növénynek és amennyiben rendszeresen használja megfog lepődni azon, hogy már nem környékezi meg önt se az influenza, se a megfázás. Emellett számos más fertőzéssel szemben is segítséget nyújthat. Ez azért lehetséges, mert ez a hatásos olaj természetes vírusölő – emellett megsemmisíti a baktériumokat, a gombákat és a parazitákat is, míg a gyulladáscsökkentő és antioxidáns tulajdonságai segítenek csökkenteni a krónikus gyulladásokat a szervezetben, amik komoly betegségekhez vezethetnek és emellett még csökkenti az oxidációs feszültséget, minden testi szövetben, amivel hatékonyan lassítja le az öregedési folyamatot. 

Ez az olaj többet tesz annál, minthogy megelőzi az influenzát és a megfázást- ha úgy érzi, hogy beteg kezd lenni, amikor az első tünetek megjelennek, adjon pár cseppet a párologtatójába és lélegezze be, vagy cseppentsen pár cseppet egy pohár gyümölcslébe vagy vízbe. Ez egy gyors és hatékony kezelés lehet. Ezek a hatásos tulajdonságai két összetevőjében gyökereznek: a karvakrolban, egy erős antimikrobiális összetevőben és a timolban, ami egy természetes fertőtlenítő és gombaölő. 

Oregánó olaj : Használati útmutató 

Erősen ajánlott ennek az olajnak a lágyzselatin formátumú használata a fertőzések kezelésében, bár lehetséges a használata a vízben, gyümölcslében vagy a teában, de legyen felkészülve arra, hogy nagyon erős gyógynövény jellegű íze van. Használja időszerűen, hacsak nincs feloldva egy szállító olajban, mint például mandula olajban, mivel közepes súlyosságú bőrirritációt okozhat az erősségének köszönhetően. Ha nem bírja elviselni az ízét, akkor ajánlott a lágyzselatin remek lehet az ön számára , mivel így is hozzájut jótékony hatásaihoz és hatásos tulajdonságaihoz. Csak a rövidtávú használata ajánlott az influenza és a megfázás kezdeti kezelésében és nem ajánlott várandós vagy szoptató nőknek, gyermekeknek és azoknak akiknek magas a vérnyomása, vagy a múltban szívproblémái volt. 

Ha tehát szeretne  természetes segítséggel egészséges maradni a télen , próbálja ki az oregánó olajat már a probléma első jelénél. El fog ámulni, hogy mennyire hasznos kezelés és milyen gyorsan tudja megállítani a vírusokat és egyéb kórokozókat a kezdet kezdetén, ezzel segítve önt egészségesnek és boldogabbnak maradni a téli hónapokban. 

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!