Olvasson tovább, ha szeretné megtudni, hogy a citrom miképpen segíthet növelni egészségét és vitalitását.

1) A citrom dúskál a C – vitaminban

Ön tudta, hogy már egy kis citrom is fedezi a napi ajánlott C-vitamin bevitel 100 %-át? 

A C-vitamin elengedhetetlen a test egészsége számára. Néhány dolog, amelyben a C-vitamin támogatja egészségét:

- Asszisztál a sebek gyógyulásában
- Megvédi önt a stressz hatásaitól
- Csökkenti a koleszterint szervezetében
- Csökkenti a szívbetegségek veszélyét
- Csökkenti a stroke veszélyét
- Segít a megfázás kezelésében

2) A citrom segít önnek friss, egészéges arcszínt szerezni

Mindegy hogy magában elfogyasztva, vagy a közvetlenül a bőrön alkalmazva, a citrom mindkét esetben segít enyhíteni a károsodást, amit például az égető napsugarak vagy a szennyezetség okozott. A citrom segíti bőrét, mivel a benne található C-vitamin szerepet játszik a kollagén termelésében, ami az az anyag ami rugalmasságot és szilárdságot és fiatalos kisugárzást ad a  bőrnek.

Az alábbiakban pár ötletet talál, hogy hogyan használja a citromot bőrén:

- Masszírozza bele arcbőrébe ( vigyázzon a szemek környékén!), valamint a könyökén és térdén, a világosítás érdekében.
- Párosítsa varázsdióval ( fele-fele arányban) és használja arca árnyalására, mielőtt aludni megy.
- Vágjon félbe egy citromot és mártsa cukorba a gyümölcshúsos oldalát- használja a bőr gyöngéd hámlasztására, majd mossa le hideg vízzel. 
- Fogyasszon minden nap citromos vizet a gyógyító és bőr számára kedvező tulajdonságai miatt. 

3) Használjon citromot, ha szeretné feltúrbózni immunrendszerét.

Az élelmiszerek, amik magas C-vitamin tartalommal rendelkeznek, mint a citrom, csordultig tele vannak antioxidánsokkal, amik immunrendszere legkedvesebb barátai. A citrom citrus flavonoidjai rendelkeznek természetes gyulladácsökkentő anyaggal.

Facsarjon egy kis citromlevet az ételre, amit fogyaszt, a gyógyteájába vagy a vizébe, hogy hozzájuthasson a gyulladácsökkentő, harcos antioxidánsokhoz, amiket a citrom tartalmaz. 

4) A citrom segít egyensúlyban tartani teste pH értékét, mivel növeli a lúgosságát

Facsarja a citrom levét a vízébe minden nap, ezzel lúgosítja a szervezetét , ami elengedhetetlen, hogy megtartsa a pH egyensúlyát. A kiegyensúlyozott pH jót tesz önnek, mivel energikussá teszi önt, növeli bőre egészségét és elősegíti emésztését. Ezek a jótékony hatások a lúgos szervezettel járnak együtt. 

Mit is jelent ez pontosan? Ha teste savas állapotban van az rossz egészségi állapothoz vezethet. Ez gyógyítható az ellenkezője alkalmazásával, vagyis a test lúgos állapotának emelésével. 

Bár a citrom savasnak tűnik, a citromos víz lúgosító hatással rendelkezik a test számára, rendkívül alacsony a cukor tartalma és a magas lúgos ásványianyag tartalmával ellensúlyozza a savas tartalom rossz hatásait. 

5) A citrom segíthet emésztése zavartalan működésében

Már biztosan hallott arról, hogy mennyi ember dicsőíti a citromos víz mindennapos fogyasztását. Igazukat bizonyítja az, hogy a citromos víz kimossa a méreganyagokat, segíti az emésztőrendszer működését, valamint segít a szervezetnek még könnyebben megszabadulni a felesleges anyagoktól. Ezen felül enyhíti a szorulás és a hasmenés tüneteit, mivel segíti az emésztési folyamatot még zökkenőmentesebbé tenni. 

Mostmár, hogy tisztában van milyen sokrétű jótékony hatása lehet a citrom mindennapos használatának az egészége érdekében, győzödjön meg róla, hogy beszerzi őket a következő bevásárlás alkalmával. 

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!