A rózsaszín himalája só most már hivatalosan is a legtisztább só a Földön, ami több, mint 84 nyomelemet tartalmaz a természetes ásványi formájában, valamint mentes a szennyezőanyagoktól, a levegő szennyezettségétől és bármilyen hozzáadott kémiai anyagtól.

Hogyan reagál a szervezet a himalája sóra?

A himalája só rögtön elfogyasztás után stimulálni kezdi a nyáltermelés és az elengedhetetlen emésztő enzimeket, amik biztosítják a megfelelő emésztést és a jól fenntartott pH egyensúlyt a gyomorban. Ez segíti csökkenteni a savas refluxot és javítja a tápanyagok felszívódását emellett pedig növeli az étel lebontásának mértékét. 

A természetes kristályok megőrződtek az eredeti formájukban, ami a himalája sót jól felszívódóvá teszi és a test így könnyebben fel is ismeri azt. A fantasztikus mennyiségű ásványi anyagok, amikbe beletartozik a kálcium, a magnézium, a vas és a cink, segítenek méregteleníteni a szervezetet és erősíteni az immunitást, mialatt megújítanak minden sejtet a testben. A himalája só emellett erősen lúgosító hatású, ami megőrzi a pH egyensúlyt és növeli az észlelő funkciót, az energiát és javítja a teljeskörű egészséget. 

A természetes antibakteriális és antimikrobiális tulajdonságai továbbá segítenek megsemmisíteni a bacilusokat és a káros baktériumokat,ennek köszönhetően megelőzik a megfázást és segítenek a fertőzésekből való mielőbbi felgyógyulásban. A himalája só pedig ezen felül még összefüggésbe hozható a test üregeinek kidugításával és az asztma csökkentésével. Ezért lehet az, hogy a modern terápiás központok sokszor használják a sós fürdőt, vagy a sós inhalálás terápiát a jobb egészség érdekében.

A legjobb része pedig az, hogy a himalája só semmiféle negatív mellékhatással nem rendelkezik. 82%-al kevesebb nátrium van benne, mint a sima asztali sóban, ami segít csökkenteni a vérnyomást és a felgyülemlett víz mennyiségét,  így az asztali só hatásának fordítottját téve a testtel. 

Hogyan reagál a szervezet az asztali sóra?

Az asztali só 98 % nátrium-kloridból és 2% hozzáadott szintetikus jódból, fehérítőből ás más nem természetes kemikáliákból áll. A hozzáadott sütésálló anyagok és tartósítószerek mérgezőek és rettentő hatással vannak az egészségre. 

A feldolgozott ételek több, mint 90 %-a sokkal több nátriumot tartalmaz, mint a napi ajánlott mennyiség, ami egy limitált 2000 miligramm a Nemzetközi Egészségügyi Szervezet (WHO) szerint. Ez azt jelenti, hogy ha még extra sót ad az ételhez, akkor nagyon közel kerül ahhoz, hogy a magas vérnyomás, a súlygyarapodás, az ödéma vagy a teljeskörű kiegyensúlyozatlanság kialakuljon szervezetében. 

Az asztali sókristályok teljesen izoláltak egymástól, ami a szervezettől iszonyatos erőfeszítést igényel a feldolgozás érdekében. Ez nagymértékű bomlás okoz a test nedveinek egyensúlyában, ami krónikus gyulladásokhoz, különféle betegségekhez és diszkomforthoz vezethet. 

Amikor a szervezete képtelen az összes nátrium felszámolására, akkor arra van kényszerítve, hogy semlegesítse azt 23-szor több annyi vizet, mint amennyi sót felhasználva. Ez a víz az élő sejtektől kerül elvonásra, ami dehidratációt, csúnya narancsbőrt, reumát és vesekövet okozhat. 

Emellett  minden teáskanálnyi asztali só 2325 milligramm nátriumot tartalmaz, ami meghaladja a napi mennyiséget 16%-al. Kérdőívek azt mutatták ki, hogy egy átlag amerikai napi körülbelül 6000 – 10 000 nátriumot fogyaszt, ami megmagyarázza azt, hogy a népesség harmada miért szenved a magas vérnyomástól. 

Amikor a só és a sütésálló anyag belekerül egy tál vízbe akkor egyértelmű, hogy a sütésálló anyag nem engedi feloldódni a sót. Ugyanez történik a szervezetben is, a nagy mennyiségű só lerakódik a szervekben és szövetekben ezzel idővel számos egészségügyi problémát okozva. 

Hogyan használja a rózsaszín himalája sót?

Nagyon egyszerű a káros asztali sót lecserélni az új, rózsaszín sóval. Használja sütéskor,főzéskor és saláta öntetekbe. 

Emellett hozzáadhat egy teáskanál himalája sót egy pohár vízhez, ha enyhíteni szeretné a savas refluxot vagy a gyomorégést, emellett a só ásványianyag és elektrolit löketet is ad. 

A himalája só elérhető nagyobb, egész darabokban is, ami nagyon látványos és népszerű lehet bármelyik háztartásban. Csak vegye kezébe és hagyja, hogy megihlesse önt, akár húst akár tojást vagy bármi mást szeretne elkészíteni, egy csipetnyi már varázslatos ízt kölcsönözhet étele számára. Változtasson még ma és teste meg fogja hálálni!

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!