Tudta, hogy hetente több, mint 82 000 különböző méreganyag hatásának vagyunk kitéve a kémiailag előállított termékek és a feldolgozott ételek miatt?

Az elfelejtett hős: a nyirokrendszer

A nyirokrendszer az egyik legelfeledettebb és legkevésbé értett rendszer az emberi testben. Elengedhetetlen a méregtelenítés folyamatához. A nyirok párhuzamosan a keringési rendszerrel utazik körbe a testben és ez felelős a salakanyagok kitisztításáért a test minden sejtjéből, ezzel segítve az immunrendszer normális működését. A nyirokrendszer nagyon fontos az optimális egészségi állapot megteremtéséhez. 

Tartsa tisztán szervezetét

A  nyirokrendszer afféle hulladék feldolgozó üzem a test számára. A nyirokrendszer megfelelő működése elengedhetetlen a salakanyagok felszámolásához. A nyirokrendszer telítetté és stagnálóvá válhat és maradhat is ebben az állapotban éveken keresztül. A méreganyagokkal teli környezet, amiben élünk tehát gyengíti az immunrendszerünket. A nyirok megfelelő törődés mellett eltávolítja ezeket a méreganyagokat és segít a szervezet normális működésének fenntartásában. 

Ahol minden kezdődik: az emésztés

A test méregtelenítő folyamata az emésztőrendszerben kezdődik, a legapróbb zsigerek villácskájánál. A villácskák nyirokedényei a nyirokrendszer részét képezik és arra szolgálnak, hogy eltávolítsák a tápanyagokat és a zsírban oldódó méreganyagokat a bél faláról. Ha a belekben átmeneti elzáródás alakul ki a nedvektől és méreganyagoktól, akkor a nyirok és a nyirok fehérvérsejtjei nem biztos, hogy elégséges védettséget nyújtanak vagy képesek a méregtelenítésre. 

A nyirok a legmagasabb koncentrációban a bél falának külsején elterülve található, és a bélhez kapcsolódó limfoid szövetnek nevezik. A bélrendszer felülete folyamatosan méreganyagoknak és nem kívánatos mikróbáknak van kitéve, amik problémát okozhatnak. Emiatt található meg a bélhez kapcsolódó limfoid szövet, ami segít az immunrendszernek harcolni.

Dr. Vodder féle manuális nyirok tisztítás

A nyirokerek megtalálhatóak a bőr alatt szerte a szervezetben. Ezek az erek segítik a keringést , a salakanyag eltávolítást és az immunitást. Ha a nyirok lassan kering akkor a bőr fakóvá vállhat és a méreganyagok felgyűlhetnek.

Mivel a nyirok a gravitációval ellentétesen mozog, ezért gyakran előfordulhat , hogy a nyirok és az erek eltömődjenek és így egy nem túl szép jelenséget idézzenek elő a lábfejen, a lábakon,a combokon,a csipőn a hason és a karokon. 

A Dr Vodder féle manuális nyirok tisztítása egy gyengéd, ritmikus technika, ami finoman dolgozik a nyirokerekkel, hogy elősegítse azoknak keringését a test összes szövetében.

Ez a technika támogatja  az immunrendszer és az autonóm idegrendszer egészséges működését,s ezáltal csökkenti a stresszt. A terápia tisztítja a kötőszövetekben található salakanyagokat, így segít újraindítani a keringést és csökkenteni az ödémát, a fájdalmat és a duzzanatot.

A manuális nyiroktisztító terápia előnyei:

- Gyorsabb felépülés és kevesebb heg egy műtét vagy más trauma után a nyirok gyorsabb áramlásának előidézésével és a nyirokedények közötti új kapcsolatok formálódásának stimulációjával. 
- Segít megszüntetni  az olyan tolulásos állapotot, mint az arcüreggyulladás,hörghurut, akné és fejfájás.
-Erősíti az immunrendszert
- Enyhíti a nyiroködémában szenvedők duzzanatait, nyomásérzését és a nehézségérzetét.
-Segíti a teljes ellazulást a stressz csökkentésével
-Enyhíti a folyadék megtartását a terhesség és a menstruációs ciklus alatt
- Csökkenti az ödémákat és vérömlenyeket az ortopédiai műtétek után, a kozmetikai műtétek hegeit, és a leégés utáni hegesedést és csökkenti a gyógyulás időtartamát,s ezzel növeli a betegek mobilitását. 
- Azon betegek számára, akik álmatlanságtól,stressztől,fibromyalgiától és olyan autoimmun betegségektől szenvednek, mint a sclerosis multiplex, a lupus és a reuma, a manuális nyiroktisztító terápia sokat segíthet.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!