Próbálja ki ezt az öt ételt és vegye egyenletesen és könnyedén a problémákat.

Egy pohár kefír

Ön tudta, hogy az emésztőrendszer ad otthont a szervezetünk szerotoninjainak és idegi rendszerének? Mivel a szervezetünk „jóérzet” hormonjainak 95%-a a gyomorból kerül ki, ezért fontos, hogy ezt a rendszert egyensúlyban tartsuk a mentális jólét érdekében. 

A megfelelő emésztési és mentális egyensúly része a sokoldalú baktériumok megléte az emésztőrendszerben. A kefír, ez az erjesztett joghurt ital, rendelkezik probiotikus hatással, ami segít ennek a baktériumnak a rendbentartásában, ami jótékony hatással van az agyra. Emellett pedig az ital tartlalmaz A, D és K2-vitamint, mindegyikük zsírban oldódik és mindegyikük kulcs az érzelmi egészséghez. 

Tegyen bele mandulát

A mandula népszerűsége napjainak felfelé szárnyal, a mandulatejjel az élen. Ennek ellenére sajnos a mandula tej nem elegendő a szorongás csökkentésére.  A nyers, vagy kicsit megpirított mandula sokkal jobb arra, hogy cinket iktasson étrendjébe, ami egy olyan tápanyag, ami ismerten elősegíti a kedv szabályozását. A mandula ezenkívül tartalmaz vasat és egészséges zsírt is, bár ezekkel a zsírokkal jobb elővigyázatosnak lenni. A mandula fantasztikus az ön számára, de tartson velük mértéket. 

A zöld tea jósága

A zöld tea jól ismert az antioxidáns hatása miatt, de a szorongás harcos hatása eddig háttérbe szorult. Hogyan is működik? A zöld tea tartalmazza az L-theanin nevű amino savat, egy olyan anyagot, amit a teán kívül nehéz megtalálni és amit általában étrendkiegészítőként fogyasztanak. Sőt, az L-theanin annyira hatékony a szorongással vívott harcban, hogy még a közepes súlyosságú krónikus formáját is kezelik vele. 

Az L-theanine valószínűleg úgy működik, hogy növeli az alfa hullámokat az agyban és kutatások kimutatták, hogy az alfa hullámok közrejátszanak a nyugodtabb állapotban. A bónusz pedig, hogy ugyan a zöld tea csak kis mennyiségben tartalmaz koffeint, az L-theanin lehetővé teszi a szervezetnek a nyugalmasabb állapotot, az általában összefüggésbe hozott álmossággal szemben. Kezdje a napját a zöld teával a szellemi segítségért. 

Hidegvizi hal kezelés

Az omega-3 telített zsírsavnak sok jótékony hatása van a szervezetre, de étrendkiegészítőként fogyasztása a természetes fogyasztás helyett csökkenthetik az étrékét étrendjében. Szerencsére ez a telített zsírsav megtalálható az olyan ízletes hidegvízben tartózkodó halakban, mint a lazac, a kagylók, a szardínia vagy az ajóka. 

Csak kis mennyiségű omega-3 szükséges a szorongási szint csökkentéséhez. Diákok beszámolói szerint már 2.5 miligramm omega-3 rendszeres naponta való fogyasztása  csökkentette a vizsga előtti szorongásukat. Ezt az eredményt már elérhetp 170 gramm lazaccal, ami körülbelül 3.75 gramm zsírsavat tartalmaz , amivel segíti önt az agy egészségének megőrzésében. 

Ne hanyagolja el az édességet

Bár a cukorkának nincsen semmiféle természetes szorongáscsökkentő tápanyag tartalma, de mégis van valamiféle feszültség csökkentő tulajdonsága. Persze a cukokrákat még körültekintőbben kell fogyasztani, mint a zöld teát vagy a mandulát, de a heti egy nassolnivaló a kedvenc édességéből elősegítheti a dopamin kioldódását. Ez a öröm hormon segítheti önt a feszültség megzabolázásában. Plusz ha teljesen lemond a kedvenc édességeiről, az csak növeli a stresszt, ahelyett, hogy csökkentené. 

Egy kis gondolkodni való

Mindegy, hogy épp krónikus szorongással küzd, vagy csak próbálja túlélni az élet ideig-óráig tartó buktatóit, pár stresszcsökkentő étel étrendbe iktatása mindig jó ötlet. Ha kiegyensúlyozott étrended folytat, ami gazdag tápanyagokban – emellett hagy egy kis helyet az édességnek néhanap- meg fogja találni az optimális fizikai állapotot a mentális egészséghez. 

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!