Nehéz hazudni a korunkról onnantól kezdve, hogy a hajunk őszülni kezd. Arra az eredményre jutottak kutatók, hogy a legtöbb esetben a kataláz enzim a vádlott a haj őszre változtatásában. Ahogy a test öregszik a szervezet egyre kevesebb kataláz enzimet termel, ami gyorsabb öregedést eredményez. A folyamat akkor kezdődik amikor a kataláz enzim szintje csökkenni kezd. A kataláz enzim elégtelensége azt jelenti, hogy a hidrogén peroxid ami természetes módon van jelen a hajban nem bomlik le. Ennek eredményeképp a hidrogén peroxid lerakódik a hajban, ami azt eredményezi, hogy a haj ősszé változik.

Mi is az a búzafű?

A búzafű úgy néz ki, mint a friss, széleslevelű fű, ha cserépben nevelgetik. Ez igazából a zsenge hajtása a triticum aestivumnak, a közönséges búza növénynek. A hajtásokat még akkor szüretelik le, amik fiatalok és zsenge és a leveleket ezután kiszárítják és por készítménnyé állítják elő. Alternatívaként használják a friss hajtásokból kivont levet is , smoothie-kban és egészséges zöldségitalokban, olyanokban, mint amiket a lébárokban is felszolgálnak. 

Hogyan előzi meg a búzafű az őszülést? 

A klorofil, amit természetes módon termelnek a növények amikor fotoszintetizálnak a nappali órákban és ami zölddé teszi a növényeket. A búzafű a klorofilnak egy koncentrált forrása, emellett pedig remek forrása az aminosavaknak, enzimeknek, ásványianyagoknak és vitaminoknak. 

A búzafű megtisztítja a vért a tisztátlanságtól és a méreganyagoktól. Emellett fiatalítja a sejteket, fiatalon tartja és erősíti a meglazult és megereszkedett bőrt. A búzafű egy erőteljes tisztító és méregttelenítő hatóanyag. Gazdag fehérjében, egyedülálló löketet ad az energiaszintnek és ismert gyógymód többféle vérrel kapcsolatos betegségnek.  A búzafű összességében 19 aminosavnak és 92 ásányi anyagnak ad otthon, amik segytenek a test legmagasabb szinten való működésében. 

Hogyan használja a búzafüvet az ősz haj visszafordítására? 

A búzafű rendszeres fogyasztása visszafordíthatja az ősz hajat az eredeti hajszínre. Fogyasszon egy pohát búzafűlevet naponta. 

Búzafű hajbalzsam

- Vágja le a zöld leveleket a friss búzafűről, majd vagdossa kissebb darabokra s helyezze konyhai robotgépbe.
- Mossa meg a haját majd vigye fel a búzafűlevet az egész koponyára.
- Miután végzett ezzel, hagyja a haján 5 percig a keveréket majd alaposan mossa le a haját.

A rákos sejtek nem fejlődnek ki az oxigéngazdag környezetben!

A búzafű rákellenes hatóanyag, ami rendelkezik azzal a tulajdonsággal, hogy megállítsa a tumor növekeését. Gazdag forrása a folyékony oxigénnek, ezért azzal együtt, hogy löketet ad a vörövérsejtek termelődésének és növeli az oxigénszintet a vérben, a búzafű harcol a rákkal, mivel a rákos sejtek nem élik túl a lúgos környezetben. 

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!