Az ínhüvely gyulladás akkor alakul ki, amikor az kötőszövet az izom és a csont között begyullad. Ezek az inak sokkal kevésbé erezettek, mint az izmok, ezért lassabb tendenciát mutatnak a gyógyulásra. Szerencsére léteznek olyan gyógynövények és egyéb, természetes gyógyírek, amik segíthetnek felgyorsítani ezen inak gyógyulását.

Az árnika csökkenti a gyulladást és segít a fájdalommal, emellett pedig növeli a keringést az érintett területeken. Masszírozzon bele egy kis árnikát az érintett területre és az enyhíteni fogja a fájdalmat. Legyen türelemmel, mivel az ínhüvelynek szüksége van időre a gyógyuláshoz. 

A kurkuma és a gyömbér mindketten rendelkeznek antioxidánsokkal, amik segítenek megjavítani a szövetet és megszabadulni a szabad gyököktől, amik betegséget idéznek elő. Növelik a keringést és csökkentik a gyulladást, ami segít felgyorsítani a gyógyulási folyamatot. 

Az édesgyökér szintén gazdag az antioxidánsokban, amik csökkentik a gyulladást, a feszültséget és támogatják a gyógyulási folyamatot.

Kavics gyökér vagy másnéven a mező királynője gyökér remek az izületi fájdalmak kezelésében és széles körökben használt gyógynövény formula a gyulladással való harc során. 

A kínai gumifa kéreg egy gyógyító hatású növény, ami erőteljes és rendkívül jól működik az kötőszövetek javítása során az egész testben. Felgyorsítja a gyógyulást és segít a gyulladást csökkenteni, mialatt hatékonyan viszi le a vérnyomást. 

A szúrós csodabogyó hasznosítja a keringést felgyorsító és a gyulladáscsökkentő tulajdonságait annak érdekében, hogy felgyorsítsa a gyógyulási folyamatot, mialatt megszabadul a felgyülemlett folyadéktól az érintett területen.

Az ördögcsáklya már magában is remek az ínhüvely fájdalomra, de ha árnikával és nadálytővel használják együtt krém formájában, akkor igazán csodákra képes. 

A tömjénfa használható belsőleg is vagy hozzáadható bármilyen krémhez vagy kenőcshöz és eképp külsőleg is használható. Ez egy erőteljes gyógynövény, ami segít csökkenteni a fájdalmat, a duzzanatot és a gyulladást. 

A jégtömlő remek megoldás bármilyen duzzanatra,lila foltra, gyulladásra vagy fájdalomra, főleg az atléták számára és azok számára, akik futás közben sérülnek meg. A vitaminok és az ásványi anyagok szintén nagyon fontosak. Vigyen be minnél több tápanyagot, amiből aztán teste építkezhet. A szervezete ezáltal enzimekkel kiépített ösvényt építhet ki, amiket a természetes vitaminok és ásványi anyagok támogatnak majd.

Az eperfa kéreg javítja a vér áramlását és megelőzi az izom görcsöket, amik segítik enyhíteni a fájdalmat, amit az ínhüvely gyulladás okoz. 

A szervezet méregtelenítése pitypang gyökérrel, bojtorján gyökérrel és bogáncs tejjel segíthet megszabadulni a gyulladástól. Egy másik igen jó megoldás az ínhüvelygyulladás ellen az omega-2 zsírsav, a kollagén, a glükozamin vagy az esti kankalin olaj, a cayenne, a torma, a görögszéna és fehérfűz kéreg. 

A zöld leveles zöldségek fogyasztása lúgosítja a szervezetet és kordában tartja a gyulladást. A zöld levek fogyasztása, főként az olyanoké, amikben található zeller lé vagy kígyóuborka segíthet csökkenteni a gyulladást és a fájdalmat. A meggylé szintén segíthet támogatni a gyulladással vívott harcot. 

Mit kerüljön el?

Ne fogyasszon cukros üdítőitalokat, alkoholt, gyorséttermi ételeket, génmódosított ételeket, gabonát, feldolgozott ételeket, nem szükséges antibiotikumokat, mesterséges szinezéket, tartósítószert, ízesítőszert, ételízesítőt, főleg sót és salétromsavas sót. A só és a salétromsavas só ismert okozói a gyulladásoknak. 

Ajánlott módszerek

Az emberi érintés nagyobb gyógyítóerővel bír, mint azt sokan gondolnák- egy masszázs növeli a keringést az ínszalagokban és ínhüvelyekben.Emellett a legfontosabb az, hogy legyen türelmes, az ínhüvelygyulladás lassan gyógyul. Próbáljon meg minden fizikai megerőltetést elkerülni, ami rosszabbá teheti a gyulladást. 

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!