A reggeli rosszullét a várandós nők legalább 70%-ánál megjelenik , körülbelül a hatodik héttől kezdve és a súlyossága fokozódni látszik, ahogy a várandósság hétről hétre folytatódik. Ez rengeteg feszültséget és bizonytalanságot okozhat.

Az egyik legelső dolog, amit fontos megtennünk, amikor a reggeli rosszullétet tapasztaljuk, hogy leálljunk a munkával. Ha úgy érzi, hogy egy olyan reggel elébe néz, amikor képtelen felkelni az ágyból, mivel az émelygése -ami a reggeli rosszulléttel hozható összefüggésbe – megakadályozza ebben, akkor vegyen ki egy szabadnapot és tartson egy kis szünetet.  A reggeli rosszullét oka lehet az, hogy a szervezet túlhajta magát, ahogy a várandósság hétről hétre halad előre. Ajánlott kivenni egy nagyobb szabadságot a hetedik,nyolcadik hét környékén, ameddig a reggeli rosszullét elcsitulni nem látszik. 

Emellett ajánlott friss illatokkal körülvenni magunkat. A reggeli rosszullét erősen összefügg az illatokkal. Emiatt ajánlott az, hogy kellemes illatokkal vegyünk körbe magunkat rosszullét esetén. Mivel az ösztrogén különösen magas a terhesség során, ezért az illatok érzékelése még érzékenyebbé válik és ezáltal gyakoribbá válhat az émelygést okozó szagok előfordulása. Ha megteheti tartson magánál citrom vagy rozmaring olajat , amik segíthetnek megfékezni az émelygést, amit egy bántó szagok idéznek elő. 

Ajánlott még az is, hogy megszólaljunk, ha valami nem tetsztik. Amint már említettük a szagok hajlamosak rossz hatással lenni a várandós nőkre, ahogy a terhesség hétről hétre halad előre. Lehet, hogy az illat, amit a férje visel nem fog már tetszeni, vagy akár némelyik étel szaga vált ki rossz érzéseket, esetleg az állatok jellegzetes illata. Ezek miatt tehát fontos megemlítenie, ha egy illat nem tetszik önnek, hogy az önt körülvevő emberek meg tudják változtatni azt. Ez erősítheti azt, hogy felnőhessen a feladathoz és javítsa az önt körülvevő csoportok dinamikáját is. 

Egy másik  jó módszer az , ha megpróbálja megérteni és kiismerni az émelygés jeleit és tüneteit. Amikor a várandós nő  egy kis erőfeszítést tesz annak érdekében, hogy kiismerje a felmerülő émelygést, akkor rá kell ébrednie arra, hogy az émelygés egyátalán nem véletlenszerű. Hogyha ön így cselekszik akkor pontos magyarázatot fog találni arra, hogy mi váltja ki az émelygést, ezáltal képes lesz tenni ellene és meg tudja könnyíteni várandósságának nehezebb pillanatait. 

A hidratáltság fenntartása hétről hétre szintén egy nagyon jó módja annak, hogy a reggeli rosszulléttől megszabaduljunk. A napi nyolc pohár víz elfogyasztása segít a gyomornak abban, hogy mindig legyen benne valami, ezáltal a különféle illatok észlelése  kevésbé  okoz majd émelygést a várandósság során. Annak érdekében, hogy a víz bevitelt növelni tudja, próbáljon meg olyan ételeket fogyasztani, amig beindítják a szomjúságért felelős központot az agyban. Ilyen ételek például a sós fogások, valamint a forró és a hideg italok. 

Mivel minden várandós nő terhessége más, ezért fontos, hogy megtalálja azokat az ételeket, amik az ön számára a legjobban működnek és fogyasztásuk nem okoz problémát. Ha így tesz, akkor sikeresen megszabadulhat a reggeli rosszullétől,  mivel azt jutattja  be a szervezetébe, amire annak  szüksége van. Mindezek ellenére persze fontos a megfelelő, kiegyensúlyozott étrend, még akkor is, ha a kívánósság néha mást próbál elhitetni, hiszen mégis csak egy növekvő gyermekről kell gondoskodni. 

Végül, de nem utolsó sorban a gyömbér jól működhet az émelygés mérséklése során. A gyömbér egy remek gyógynövény, ami segít kordában tartani az émelygést a terhesség bármely szakaszában. Fogyassza magában, reszelve ételben, vagy teaként a jótékony hatása mindenképpen érezhető lesz. Megnyugtatja a gyomrot és mérsékli az émelygést. Használja a felsorolt módszerek bármelyikét annak érdekében, hogy megszabaduljon a reggeli rosszullétektől és élvezni tudja a várandóssága minden pillanatát. 

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!