A vanília olaj számos jótékony hatása

Természetes antioxidáns

Az antioxidánsok megsemmisítik a szabad gyököket és a veszélyes méreganyagokat amik lerakódnak a szervezeten belül, ami a rossz étrendbeli szokásoknak és az egészségtelen életmódnak köszönhetők. A vanília illó olaj egy természetes antioxidáns ami semlegesíti a szabad gyököket és teljesen megsemmisíti őket. A belső tisztítása folyamata segít abban, hogy csökkentse a sejteit és szöveteit érő károsodást. Az antioxdiánsok segítségével növelheti a szervezet képességét arra, hogy az önmagát megjavítsa és fokozza az immunitást  bizonyos betegségekkel szemben. 

Afrodiziákum

A vanília illó olaj szisztematikus adagolása olyan személyek számára akik impotenciában, merevedési zavarban, frigiditásban vagy a libidó csökkenésében szenvednek enyhítheti a problémákat. Az olaj stimulálja bizonyos hormonok termelődését, mint például a tesztoszteronét és az ösztrogénét, ami segít visszahozni a megszokott szexuális kedvet és segíti a szexuális vágyak felkorbácsolását. 

Csökkenti a gyulladást

A vaníliát a történekem során már használták a sebek gyógyítására és ma már tudjuk, hogy van gyulladáscsökkentő tulajdonsága, ami segít enyhíteni és lenyugtatni a gyulladt területeket a bőrön. Mivel a vanília antioxidáns tartalma magas segít csökkenteni a károsodást amit a gyulladás okozott. A vanilin, az anyag ami a legnagyobb mértékben tartalmazza az antioxidánsokat, rendelkezik azzal a tulajdonsággal, hogy a koleszterin szintet természetesen csökkenti és gyengíti a triglicerid szinet és a reumás izületi gyulladást tüneteit is. 

Köhögés

A köhögés elleni szirupok gyakran használják a vaníliát arra, hogy elfedjék a gyógyszer keserű ízét. Bár igen apró a bizonyíték arra, hogy bebizonyítsák a vanila kivonat hatását a köhögés csillapításával szemben a gyenge érzéstelenítő tulajdonság a vaníilában enyhítheti a tüneteket, mint például a fájdalmat amit a fájó torok okoz, vagy a fejfájást. 

Javítja a légúti problémákat

Mindegy, hogy légúti problémáktól szenved vagy csak szeretné könnyíteni légzését, cseppentsen pár csepp vanília oljat a párnájára, hogy megkönnyítse légzési problémáit. A vanília illóolajban található aroma befolyásolja az agy légúttal foglalkozó pontját, megelőzi a feszültséget a tüdőkön és segít a levegőnek akadálymentesen eljutni a tüdőik. 

Megállítja a rákos sejtek növekedését

A vanília illólaj antikarcinogén tulajdonsággal rendelkezik – meggátolja a rák kifejlődést, még azelőtt, mielőtt az problémává válna, ezzel hatékony természetes rákkezelő anyaggá téve a vaníliát. Ez az erőteljes olaj megfékezi a rákos sejtek növekedését, főleg mivel antioxidánsként viselkedik, ami megelőzi a sejtek oxidálódását. Az antioxidánsok megölik a szabad gyököket a testben és visszafordítják ezt az oxidatív, stresszokozó, krónikus betegséget.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!