A legjobb vírusölő ételek

Például a 1) Citrom már réges régóta ismert megfázás és influenza gyógyír és bizonyított, hogy ez a citrusféle 15  különböző típusú vírusülő anyagot tartalmaz. Ajánlott a friss citromlé fogyasztása az influenza szezon kezdetén, mivel ez a legjobb forrása az vírusölő anyagoknak és persze a C-vitaminnak. 

További ételek, amik ismertek arról, hogy vírusölő anyagokat tartalmaznak: 

A vírusölő aktivitás koncentrációja milliós nagyságrendben mérve 
2) Dió 1,375,300 ( 4 féle anyag )
3) Gránátalma 752,000 ( 2 féle vírusölő anyag)
4) Kókuszdió 739,884 ( 4 féle anyag)
5) Tealevelek  714,946 ( 18 féle anyag) 

További remek ételek, amik erős vírusölő tulajdonsággal rendelkeznek :

6) Shiitake gomba

Ez az egyik legjobb forrás, mivel tele van minőségi tápanyagokkal és magas a vírusölő tulajdonsága is, kutatások bizonyítják, hogy a shiitake gombában legalább 11 beazonosított anyag találhható, ami megakadályozza a vírus továbbterjedését az egészséges sejtekben. 

7) Fokhagyma 

A fokhagyma mindenki számára melegen ajánlott, aki meg akarja védeni magát a megfázás és az influenza vírusaival szemben. A fokhagyma rendszeres fogyasztása akár 64%-al is csökkentheti a vírusok megjelenését a szervezetben, emellett pedig akár 70%-al csökkentheti a tüneteket, ha ön már megfertőződött a betegséggel. 

8) Bókafű

Ez a gyógynövény amit népszerű kínai csirke leves alapanyag remek vírusölő tulajdonságokkal rendelkezik. A házikészítésű húsleves, ez a tradicionális otthoni gyógyír a megfázás ellen tényleg hatásos! 

9) Almabor ecet 

Az almabor ecet remek vírusölő,gombaölő, fertőtlenítő és antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik és bizonyítottan megöli a bacilusok 98%-át és még a rákos sejtek megölésére is alkalmas lehet. Adjon 2 evőkanál almabor ecetet és 1 evőkanál mézet egy pohár vízhez és fogyassza a keveréket naponta kétszer a megfázás és az influenza tüneteinek enyhítése érdekében.

10) Tengeri moszat

Mindegy, hogy nyersen vagy szárítva, a tengeri moszat remek vírusölő, antibakteriális és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik. Emellett az egyik legjobb növényi forrása a kálciumnak és még számos más elengedhetetlen ásványi anyagnak, mint például a jódnak, a vasnak és a magnéziumnak. 

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!