Miből áll a kolosztrum?

A koloszrum több mint 95 különböző vegyületet tartalmaz, amelyek segítik a fejlődését és stabilizálják az újszülött immunrendszerét. Ez azért szükséges a baba számára, hogy képes legyen hozzászokni az anyaméhen kívüli környezethez. Ugyanakkor a vegyületekben lévő növekedési faktorok serkentik a normál sejtnövekedést, a zsír felhasználást, a DNS szintézist és a mentális fejlődést a babáknál. Mivel sok tápanyagot és elemet tartalmaz, serkenti a babák növekedését.

A mostanában végzett kutatások szerint az emberi kolosztrum és a tehenek kolosztruma felépítésében eléggé hasonlít egymáshoz.

A kolosztrumot babák az első etetések alatt fogyasztja el, és köztudott, hogy a kolosztrum gazdag immunoglobinokban. Ezek az immunoglobinok biztosítják, hogy a baba immunrendszere erős és ellenálló legyen.

A kolosztrum jótékony hatása

1. Serkenti az emésztést:

A kolosztrum kiválasztott IgA-t tartalmaz, egy olyan immunoglobin proteint, ami segíti a tápanyagok felszívódását, a méregtelenítést és segít fenntartani a szervezet immunitását. Mivel mindezekben fontos szerepet játszanak a belek is, a kolosztrum hozzájárul a belek megfelelő működéséhez.

A kolosztrum ezen hatása miatt érdemes tehénkolosztrummal kezelni azokat, akiknek krónikus bélproblémái vannak, például candidiasis, irritábilis bél szindróma, regionális bélgyulladás, autizmus vagy gyulladásos bélbetegség. A kolosztrum használatával természetes módon kezelhetőek ezek a problémák.

A kolosztrum olyan proteinekkel látja el a szervezetet, amelyek helyreállítják a belek károsodott falát, amik a krónikus betegségek kialakulásához vezethetnek.

2. Erősíti az immunrendszert:

A kolosztrumban lévő immunoglobinokból 100-szor több van, mint az általános tejben. A benne lévő antigének segítik a szervezet gyógyulását, és felveszik a harcot is a fertőzésekkel. A kolosztrum módosítja az immunrendszert és segíti abban, hogy hasznosítani tudja a speciális antigéneket, amikre a szervezetnek éppen szüksége van.

A kolosztrum használatával megerősíthető a szervezet azon képessége, hogy megkülönböztesse a hasznos és kártékony sejteket. Ezzel javítható a szervezet működése és elpusztíthatóak a betegséget előidéző kórokozók is.

Azoknak van a legnagyobb szükségük immunoglobinokra, akik AIDS-esek, mivel a szervezetük nem képes IgG sejteket termelni. A kolosztrummal azonban elpusztíthatóak a mikrobák és egészséges maradhat a szervezet.

A kolosztrum fogyasztása:

Mivel nagyon sok pozitív hatással rendelkezik, a kolosztrum szükséges gyógyszerészeti termékké vált, amelyet különböző problémákkal küzdő betegeknek adnak. Az ilyen kolosztrumot fűvel és szénával etetett tehenektől nyerik.

A kolosztrumot üres gyomorra kell fogyasztani egy kis vízzel, hogy az emésztőrendszer fennakadás nélkül meg tudja emészteni. Az ajánlott kezdési adag 250 mg, amelyet naponta 1-2 grammal emelni lehet, miután a szervezet megszokta.

A kolosztrum elég könnyen beszerezhető anyag. Csak meg kell róla bizonyosodnia, hogy vegyszermentes és magas hőfokon pasztőrözött. Hogy biztos lehessen a termék tisztaságában, válassza a tehén kolosztrumot kapszula vagy por formában, amelyek gyógyszertárakban kaphatóak.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!