Bár egy egyszerű betegségről van szó, mégis megkeseríti mindennapjainkat, amíg tart. Sok tünete van, a fejfájástól és torokfájástól kezdve, a köhögésen át, az eldugult orrig. 

Igyon sok folyadékot

A megfázás a légutakat borító hámsejtek fokozott nyálka termelésével jár. Fokozott folyadék fogyasztással vékonyíthatja a lerakódott nyálkát, amely így könnyebben távozik a szervezetből. A nyálka tartalmazza a megfázást okozó vírust is, tehát eltávolításával gyorsabban fog meggyógyulni. Két óránként igyon meg 2.5 deciliter vizet vagy teát.

Ne költse pénzét hatástalan patikai gyógyszerekre, inkább próbálja ki a leghatékonyabb otthoni gyógymódokat.

Pihenjen eleget

A leghatékonyabb gyógymód a megfázásra. Segíti a szervezet gyógyulását, és meggátolja, hogy másokat megfertőzzön. Tehát maradjon ágyban és nézzen filmeket vagy olvasson. 

Egyen csirkelevest

A forró leves gőzei fellazítják a nyálkát és segítik eltávolítását, a levesben található tápanyagok pedig elegendő energiát adnak szervezetének a gyógyuláshoz. 

Gyömbér és szegfűszeg

Gyulladáscsökkentő hatásuk miatt az ázsiai kultúrák előszeretettel használják a fűszernövényeket. Készítsen gyömbérből, szegfűszegből, és egy kevés sóból masszát, és naponta kétszer fogyasszon belőle fél teáskanálnyit. 

Gőz 

A megfázás okozta eldugult orr megnehezíti a légzést. Legjobb gyógymódja a gőz belégzése, forraljon fel egy adag vizet és fejét törölközővel letakarva dőljön a forró gőz fölé. Pár csepp eukaliptusz olajat is tehet a vízbe. 

Fogyasszon több citrusfélét

Magas C-vitamin tartalmuk miatt a citrusfélék erősítik az immunrendszert, ily módon segítik a vírus gyorsabb legyűrését és a gyógyulást. 

Őrölt fekete bors

Ha tüsszög és folyik az orra, keverjen el egy fél teáskanálnyi őrölt borsot egy pohár langyos vízben. Igya meg, azonnal segíti a nyák eltávolítását és megszünteti a tüsszögést. Gargalizálhat is a borsos vízzel, segíti a torokfájás megszüntetését. 

Sós orrcsepp

Készítse el saját orrcseppjét, keverjen el ¼ teáskanál sót 2.5 deciliter vízben. Tegye a keveréket orrcsepegtetőbe, és naponta 4-6 alkalommal használja. Elvékonyítja és meglazítja az orrnyálkát, így gyorsítja a gyógyulást. 

Párásító készülék

A száraz benti levegő kiszárítja és irritálja az orrot, amely így ideális terepet biztosít a vírus terjedésének és térnyerésének. Használjon párásító készüléket szobájában, amely nedvesen tartja orrnyálkáját, segítve a vírus megszüntetését. 

Kurkuma

Indítsa be kerti grillkészülékét, és szórjon egy kevés kurkumát a szénre, majd lélegezze be. 

A gyakori kézmosással, zsebkendőbe való tüsszentéssel védheti a leghatékonyabban a környezete egészségét.

 

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!