Az immunrendszer sokkal összetettebb és fontosabb szerepet tölt be, mint valaha is gondoltuk, nem csupán antitestekről és immunsejtekről szól. Az egész testet és szellemet magába foglalja, emiatt létezhetnek pusztító járványok alatt is egészséges emberek. Sokkal összetettebb a funkciója, mint a saját és a nem saját megkülönböztetése. Az emberben ugyanis sokkal több mikroba él, mint ahány sejt alkotja a szervezetünket. Ezek a mikrobák össztömegüket tekintve több mint másfél kg-ot nyomnak, és 99%-uk a bélrendszerükben, míg a maradék 1% leginkább  a bőrön található. 

Minden emberre egyedi mikroba populáció a jellemző, amivel a szervezetünk tökéletes egyensúlyban van. Ha ez az egyensúly megbillen, akkor nyílik tér az autoimmun betegségeknek, allergiáknak, és a fertőző betegségeknek.

Természetes módszerek az immunrendszer erősítésére.

Az immunrendszer újratöltése

A boldog szellem és test alapvető feltételei az egészséges életnek. A rendszeres meditáció és jóga segít a pozitív szemlélet fenntartásában. A könnyedség is nagy segítség, olvashattunk már olyanról, hogy egy rákkal diagnosztizált beteg orvosaira hagyta a betegség kezelését, ő pedig napról napra vígjátékokat nézve egészségesre nevette magát. Egy kis vidámság sokat segít. 

A módszerek:

(1)    Az egészséges étrend fontossága felbecsülhetetlen. Feldolgozatlan, vegetáriánus, organikus ételek fogyasztásával, valamint cukor és édesítőszerek kizárásával a szervezet megszabadul az adalékokban gazdag gyorsételek káros hatóanyagaitól.

(2)    A zöldséglevek és zöld italok rengeteg tápanyagot és enzimet tartalmaznak, sokkal többet, mint egy komplett étkezés. Fontos, hogy elkészítés után azonnal el kell őket fogyasztani. 

(3)    Kiegészítő magnézium, enzimek, C és D3 vitaminok fogyasztása elengedhetetlen. Legtöbben magnézium hiányosak vagyunk, miközben szervezetünk több mint 300 anyagcsere funkciójához szükség van magnéziumra, többek között a D3 vitamin feldolgozásához is. 

(4)    Probiotikumok: Bár sokféle probiotikum kapható, szakemberek azt javasolják, ne szedjük őket hosszú ideig, csupán antibiotikumos kezelések alatt és után. Mindennapi fogyasztáshoz épp elég az étkezéssel elfogyasztott mennyiség, amely főleg az emésztőrendszerre van jó hatással. 

(5)    Fokhagyma: A természetes antibiotikum vámpírok ellen is hatékony, nyersen vagy mézzel fogyasztva pedig kifejezetten egészséges. Tesztekkel bizonyított, hogy a fokhagyma sokszor hatékonyabb a gyógyszereknél.

(6)    A máj a legnagyobb és legfontosabb méregtelenítő szerv. Acetaminophen tartalmú fájdalomcsillapítót (például Tylenol, paracetamol), sok alkoholt, és fruktóz szirupot ne fogyasszon egészsége védelme érdekében. Bizonyos növények, mint a gyermekláncfű és a bogáncs erősítik a májat, valamint a glutation is hatékony méregtelenítő, amely a már felhasznált antioxidánsokat újrahasznosítja. 

(7)    Végül a nyirokcsomók méregtelenítése is szükséges, amelyet legkönnyebben testmozgással, sétával, futással, vagy ugrálással tehet meg. A nyirokkeringést a legjobban az úszás, a víz alatti torna segíti, mert ilyenkor az izompumpa mellett sokat nyom a latba a víz hidrosztatikus nyomása is.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!