Ha napi szinten fogyasztunk fokhagymát, vagy szedünk fokhagymát tartalmazó étrend-kiegészítőt, 50%-kal csökkentjük a megfázásos, meghűléses, vagy influenzás megbetegedés kialakulásának esélyét. A fokhagymában található allicin természetes úton segít fenntartani az egészséges immunrendszert és megküzdeni a fertőzésekkel.

A megfázás és az influenza a leggyakoribb betegségek közé tartoznak, és egész évben terjednek, fertőznek, a vírusok egészen változatos előfordulásának köszönhetően: több mint 200 vírusvariációt ismerünk, mely az effajta megbetegedésekért felelős.

A fokhagyma az egyik legjobb természetes gyógynövény megfázás és influenza esetén.

A fokhagyma segítségével azonban természetes módon küzdhetünk meg a vírusos fertőzésekkel. A legjobb nyersen fogyasztva, pirítósra dörzsölve, ételekhez adagolva, vagy teaként megfőzve.

Pár tipp vírusos megbetegedés esetére:

1, Ahogy érzékeljük magunkon a megfázás, influenza tüneteit, a fokhagyma legyen az első, melyet bevetünk a betegség ellen! Szedjünk magas koncentrációjú fokhagyma étrend-kiegészítőt, főzzünk fokhagymateát, hogy fokozzuk immunrendszerünk működését, és enyhítsük a torokfájás és köhögés tüneteit!

2, Napi 1-2 gerezd nyers fokhagyma fogyasztása ilyenkor az ajánlott. Természetesen többet is fogyaszthatunk, de ez az adag is hatékonyan működik. Leheletünk frissességének megőrzése érdekében pedig a legtermészetesebb módszer a petrezselyemlevél rágcsálása, mely tökéletesen megszünteti a kellemetlen szagokat, de jót tesz a szódabikarbónás fogmosás is, mely tisztít, frissít, és még fehéríti is a fogakat, rákkeltő fluorid nélkül.

3, Fokhagymatea készítéséhez először vegyünk egy gerezd fokhagymát, fektessünk rá egy széles pengéjű kést, üssünk rá egyszer-kétszer, majd aprítsuk fel a gerezdet. Ez segít kihozni a fokhagyma illóanyagait és aktiválni a benne lévő allicint. Adjuk hozzá egy adag forrásban lévő vízhez, és hagyjuk benne pár percig. Ezután zárjuk el a lángot, hagyjuk hűlni, ameddig langyossá nem válik, ekkor a legjobb fogyasztani. Betegség esetén napi egy csésze fokhagymatea fogyasztása az ideális.

 

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!