Míg az olajbogyóból sajtolt olíva olajat főleg főzéshez és saláták dresszingjeihez használjuk, addig az olajfa leveléből kivont természetes vegyületeket elsősorban egészségi állapotunkra gyakorolt jótékony tulajdonságai miatt alkalmazzuk. 

Az alternatív medicinában fontos helyet foglal el az olajfalevél kivonat, legismertebb tulajdonságai az immunrendszer erősítés, gyulladáscsökkentés, valamint a fertőzések gyógyítása. 

Az olajfalevél kivonat kiváló immunrendszer erősítő.

Az olajfalevél kivonat természetes antioxidáns vegyületekben, polifenolokban rendkívül gazdag. 

A legjobb és leghatásosabb készítmény a frissen szedett olajfa levélből készíthető. 

Az olajfalevél jellegzetes tulajdonságai

Laboratóriumi vizsgálatokban az olajfalevél kivonat baktérium-, vírus-, és gombaölő hatása mutatkozott. A benne lévő aktív vegyületek gátolják azon aminosavak termelődését, melyek a kórokozók szaporodásáért felelősek. Emellett a vírusok reprodukciós folyamatait is akadályozzák. 

Az embernek erős és egészséges immunrendszerre van szüksége ahhoz, hogy megvédje magát a baktériumok és vírusok állandó támadásaitól. A friss olajfalevélből készült kivonat kiváló segítség lehet szervezetünk számára ebben a küzdelemben. 

Mennyi a javasolt napi dózis?

Korábbi kutatási adatok szerint az olajfalevél kivonat mellékhatások nélkül szedhető akár folyamatosan is megelőzés céljából. Ilyenkor kisebb adagokat kell bevinnünk szervezetünkbe. Betegség esetén a napi dózis növelhető, láz, influenza, megfázás, fertőzés esetén 6 óránként kb. 10ml kivonat elfogyasztása javasolt. 

A klinikai és laboratóriumi vizsgálatok, valamint a sok-sok éves tapasztalat mind azt mutatja, hogy az olajfalevél kivonat egy kiváló étrend-kiegészítő, melyet különösen az őszi-téli hónapokban érdemes fogyasztani a különböző fertőzések elkerülése céljából.

 

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!