Reggelente egy pohár langyos víz citrommal vagy lime levével kiváló választás. Ez a jógából és Ayurvedából jól ismert trükk segít megszabadítani szervezetünket a méreganyagoktól, elősegíti az emésztést és tisztítja a bélrendszert.

10 ok, hogy miért fogyasszuk minden reggel langyos, citromos vizet

1, a langyos, citromos víz tisztítja a májat, fokozza annak működését és szabályozza az epe termelődését.

Friss, tiszta, langyos vízbe kevert citromlével kiválóan lúgosíthatjuk szervezetünket.

2, segíti az emésztést, szabályozza a gyomorsav termelődését.

3, a citromos víz jobban elősegíti a máj enzimtermelését, mint bármely más étel vagy ital.

4, segíti a belek működését és relaxációját.

5, a citrom és lime sok káliumot tartalmaz, ezáltal elősegíti az agy és az idegrendszer normális működését. A depresszió, az idegesség, a feledékenység gyakran a káliumhiány jele. A kálium kedvező hatással van a szív működésére is. 

6, a káliumon felül a citromos víz kalciumot és magnéziumot is tartalmaz, ami szintén szükséges a szív egészséges működéséhez.

7, a citromos víz csökkenti a magas vérnyomást.

8, a langyos vízbe kevert citrom vagy lime lé lúgosítja szervezetünket. Evés előtt elfogyasztva szabályozza a gyomorsav termelődését. 

9, elősegíti a húgysavszint csökkentését, ezáltal fontos szerepe van az ízületi fájdalmak megelőzésében.

10, csökkenti a nyáktermelődést a szervezetben, ezért megfázás, torokgyulladás, stb. esetén is alkalmazható. Magas C-vitamin és a citrus flavonoid tartalma révén erőteljesen támogatja immunrendszerünket.  

Hogyan és mikor fogyasszuk a citromos vizet?

Fontos, hogy a reggeli citromos vizünk elkészítéséhez lehetőleg tiszta vagy tisztított vizet használjunk. Legalább egy fél citrom levét adjuk hozzá a langyos vízhez. Lehetőleg felkelés után közvetlenül, üres gyomorra igyuk meg lúgosító italunkat. Várjunk 20-30 percet és csak ezt követően reggelizzünk meg. 

A langyos vízbe kevert citrom vagy lime leve kiváló és olcsó megoldás egészségünk megőrzésének, szervezetünk lúgosításának.

 

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!