A reumás ízületi gyulladás egy olyan autoimmun betegség, amely az ízületeket, csontokat, valamint a szerveket is megtámadják. A betegségre szedett gyógyszereknek erős mellékhatásai vannak és nem nevezhetőek igazán hatékony kezelési módszernek. Alább 10 olyan táplálékról és módszerről olvashat, amelyekkel természetes módon enyhíthető a reumás ízületi gyulladás.

1. oldal:

A reumás ízületi gyulladás egy olyan autoimmun betegség, amely több mint 1,3 millió amerikai embert érint. Jellemzője a krónikus gyulladás, amely a csontokat, porcokat, és az ízületek kötőszöveteit érinti.

A betegség által okozott gyulladás akkor alakul ki, ha az immunrendszer összetéveszti az ízületeket a káros, külső behatolókkal. Ezért megtámadja az ízületeket, melynek folyamán elpusztulnak a porcok, szövetek és a csontok. Ennek eredményeképpen az ember veszít mozgásképességéből.

Viszont a reumás ízületi gyulladás az ízületeket kívül mást is megtámadhat. A becslések szerint a reumás ízületi gyulladással diagnosztizált betegek 15-25 százalékát érinti a betegség ilyesfajta "külsődleges" formája. Ez megjelenhet szívburokgyulladás, mellhártyagyulladás, a vérerek gyulladása, szemproblémák és vesefertőzés formájában. Idővel pedig akár halált is okozhat.

A reumás ízületi gyulladás általános orvosi kezelése fájdalomcsillapítókka és gyulladásgátló gyógyszerekkel történik, amelyek valamelyest enyhítik a tüneteket. A gyógyszeres kezelés a gyulladási folyamatra van hatással, mivel letompítja a szervezet gyulladásos reakcióját. Néha a szteroidok, vagy a kemoterápiás kezelés során is használhatnak olyan gyógyszereket, mint például a metotrexát. A gyógyszeres kezelés ellenére azonban a betegek jelentős részénél a betegség folyamatosan - ha alacsony szinten is - aktív marad.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!