Nézzük meg, melyek azok a természetes ételek, amik segíthetnek leküzdeni az allergia tüneteit. 

1, Citrusfélék

Több korábbi tanulmány is azt állítja, hogy a C-vitaminnak fontos szerepe lehet az allergia leküzdésében, s a citrusfélék C-vitaminban igen gazdagok. A narancs, a grapefruit, a citrom, a lime sok-sok C-vitamint tartalmaznak.

A természet legnagyobb csodája a tiszta víz, melyre soha nem lehetünk allergiásak.

2, Piros szőlő

Az allergia egyik legrosszabb hatása a szervezetben kialakuló steril gyulladás. Az antioxidánsokban gazdag ételek fogyasztása azonban segít leküzdeni a gyulladásos folyamatokat és védi a sejteket az oxidatív stressz káros hatásaitól. A piros szőlő héja resveratrolban gazdag, ami szintén egy erős antioxidáns vegyület.

3, Brokkoli

A brokkoli a számos jótékony vegyület mellett szintén sok C-vitamint tartalmaz, s ennek köszönhető elsődlegesen allergia elleni kedvező hatása.

4, Leveles zöldségek

A sötét zöld színű, leveles zöldségek többsége karotinoidokban gazdag, s ezekről a vegyületekről úgy tudjuk, hogy segítenek az allergia csillapításában. Érdemes ezeket a finom zöldségeket valamilyen jó minőségű olajjal együtt fogyasztani (pl. olíva olaj), hogy a karotinoidok hatása még jobban érvényesüljön. 

5, Olajos magvak

Az olajos magvak magnéziumban és E-vitaminban gazdagok. Az E-vitamin erősíti az immunrendszert, antioxidáns hatása révén pedig gyulladáscsökkentő hatású. A magnézium pedig enyhíti a fulladásos tüneteket, amik gyakran az allergiához társulnak.

6, Alma

Egy krétai tanulmány szerint azoknál, akik rendszeresen fogyasztanak almát, kisebb valószínűséggel alakul ki allergia. Az alma ezen jótékony tulajdonsága a benne lévő kvercetinnek és más, gyulladáscsökkentő flavonoidoknak köszönhető. 

7, Hal

A hal kiváló omega-3 zsírsav forrás, mely erős gyulladáscsökkentő hatású. Az omega-3 emellett erősíti az immunrendszert, így véd az allergiával szemben.

8, Hagyma, fokhagyma

A fokhagyma és a hagyma szintén kvercetinben gazdag, emellett pedig képesek hasonló hatást kiváltani, mint az antihisztaminok.    

Válasszuk tehát a fenti ételeket az allergiaszezonban és szabaduljunk meg a kellemetlen tünetektől természetes módon! A bő, tiszta víz fogyasztásáról soha ne feledkezzünk meg! A természet egyetlen csodája a tiszta víz, amire soha, senki, semmikor nem lehet allergiás.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!