A banánhéj felhasználása

1. Ragyogóan fehér fogak:

Egy hétig minden nap dörzsölje át a fogait banánhéjjal körülbelül egy percig. Ezzel a módszerrel a fogai fehérebbek lesznek.

A banánban akkor található a legtöbb cukor, mikor a banánhéj egészen megfeketedik.

2. Szemölcsök:

A banánhéj segít megszabadulni a szemölcsöktől és megakadályozza az újabbak kialakulását. Ehhez csak dörzsölje át banánhéjjal az érintett területet vagy kötözze egy éjszakára a héjat az érintett területre.

3. Egye meg:

A banánhéjat is el lehet fogyasztani, csak keressen néhány indiai receptet. Ezenkívül a csirkehúst is omlóssá teszi, ha a héjat a húsra helyezi.

4. Pattanások:

Minden nap 5 percig masszírozza át az arcát és a testét banánhéjjal, így megszabadulhat a pattanásoktól – az eredmény egy héten belül láthatóvá válik. A banánhéjat használja addig, míg a pattanások teljesen el nem tűnnek.

5. Ráncok:

A banánhéj hidratálja a bőrt. Adjon tojássárgáját egy összetört banánhéjhoz. A keveréket vigye fel az arcára, és hagyja fent 5 percig, majd mossa le.

6. Fájdalomcsökkentő:

A banánhéjat tegye közvetlenül a fájó területre. Hagyja ott 30 percig, amíg a fájdalom el nem múlik. A növényi olaj és a banánhéj keveréke is csökkenti a fájdalmat.

7. Pikkelysömör:

Tegye a héjat a pikkelysömörös területre. A banánhéj hidratálja a bőrt és csökkenti a viszketést. Hatékonyan gyógyítja a pikkelysömört, az eredmény pedig szinte azonnal látható lesz.

8. Rovarcsípések:

A banánhéjjal masszírozza át a szúnyogcsípéseket, így azonnal megszüntetheti a viszketést és a fájdalmat.

9. Cipő, bőr és ezüstfényező:

Ha a banánhéjjal átdörzsöli a cipőt, bőrt vagy ezüstöt, rögtön fényessé teheti őket.

10. UV védelem:

A banánhéj megvédi a szemeket a káros UV sugaraktól. Bizonyosodjon meg róla, hogy a banánhéjat kint hagyta a napon, mielőtt bedörzsölné vele a szemeit. Az is bizonyított, hogy a banánhéj csökkenti a szürkehályog kialakulását.

Néhány fontos tipp:

1. A legjobb eredmény érdekében használjon friss banánhéjat.
2. A meghámozott banánt ne tárolja túl sokáig. Amint meghámozta, fogyassza is el, a héjat pedig rögtön használja fel.
3. A banánt tárolja hűvös, száraz helyen, és tartsa távol a melegtől és a napfénytől.
4. A banánhéjat sose tárolja hűtőben.
5. A banánhéjat ne dobja el az utcán vagy nyilvános helyeken. Használjon kukát vagy tegye félre és később használja fel.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!