Mire jó a feketeköményolaj?

A feketekömény olaj rövid története:

A feketekömény a Földközi-tenger övezetéből származik, de később Szaúd-Arábiában, Egyiptomban és India néhány részén is termeszteni kezdték. Ezt a növényt számtalan módon lehet felhasználni, így például a betegségek gyógyítására is – az olaj esetében. A magokat általában fűszerezéshez használják, míg az olaj segít abban, hogy az emberi szervezet egészséges maradjon.

Rendkívüli esetekben a feketekömény olajat gyógyszerként a reumára és az ízületgyulladásra is felhasználják.

Számos problémára jó hatással van:

Nem csak az olaj egészségre gyakorolt hatásai érdekesek, de a története is. Az ókori Egyiptomban ugyanis ezzel az olajjal a sírok szent tárgyait óvták meg. 

1. Hajhullás:

A feketekömény olaj olyan ásványi anyagokat tartalmaz, amelyek megakadályozzák a hajhullást, valamint egészséges marad tőlük a haj.

2. Emésztési problémák:

Az olaj fogyasztásával biztosítható, hogy az emésztőrendszer ellenálljon számos betegségnek. Ennek eredményeképp jobban is emészti meg az ételt. Az olaj elpusztítja azokat a bélben található parazitákat, amelyek a hasmenés kialakulásáért felelősek.

3. Láz:

A feketekömény olajjal enyhítheti a gyengébb láz is. Ehhez csak fogyasszon az olajból, és azonnal kezelheti a fájdalmat.

4. Táplálja a bőrt:

Mivel az olajtól a bőr egészséges és friss marad, hatékonyan meg lehet szabadulni vele az olyan komolyabb bőrproblémáktól, mint az ekcéma és a pikkelysömör. Ezek komoly bőrproblémák, az olaj használatával azonban egyszerűen kivilágosítható a bőrszín. Az olaj nem csak megszabadít a pattanásoktól és a gombától, de a bőrt frissé és széppé is teszi.

5. Sebgyógyulás:

A feketekömény olaj antibakteriális és gombaölő hatású, ezért segíti a sebgyógyulást.

6. Segíti a légzést:

Az olaj megtisztítja a légzőszerveket a fertőzésektől, így kezelhető vele az asztma is.

7. Megfázás ellen:

Ha megfázott, vigyen fel feketekömény olajat a mellkasára, vagy lélegezze be az illatát. Mindkét esetben enyhülni fognak a megfázás és köhögés tünetei. Az olajjal az arcüreggyulladás is jól kezelhető.

8. Fájdalomcsillapító:

Ha fáj a foga, füle vagy feje, a feketekömény olajtól megszabadulhat a fájdalomtól.

9. Idegnyugtató:

Ha az idegei miatt használja az olajat, biztosan el fog lazulni. Az olaj fogyasztásával a letargiától is megszabadulhat. Az olaj általában véve ellazítja az izmokat és felfrissíti az embert. 

10. Vércukor:

Az olaj fogyasztásával szabályozható a vércukor szintje, ami főleg a cukorbetegek számára hasznos.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!