A babák első foga 5-6 hónapos korukban jelenik meg, az utolsó pedig 2.5 éves korukban nő ki. Sokukat ez nem zavarja, ám van, aki nyűgössé válik miatta és nehezen alszik. 

1.)    Nyaklánc

A nyak körül viselt borostyánkő savat enged a bőrbe, amely segíti a sebgyógyulást, csökkenti az izomfájdalmakat, megszünteti a torok-, fül-, és hasi gyulladást, megszünteti a légzési panaszokat, hasi görcsöket, és a reflux betegséget, elmulasztja az ekcémát, és javítja a máj, szív, vese, és belső szervek funkcióját.

Amennyiben gyermekének kényelmetlen a fognövés, próbálja ki a következő módszerek valamelyikét.

A mogyoróbokor ága csökkenti a szervezet savtartalmát, megszünteti a fekélyeket, reflux betegséget, gyomorégést, fognövési fájdalmakat, és a bőrproblémákat is. Ezen túl az ízületi fájdalmak, székrekedés, migrének, és fogfájdalmak gyógyszere. 

2.)    Vanília esszencia

A vanília természetes nyugtató hatása miatt csökkenti a fognövéssel járó feszültséget, és a rossz gyomorra is gyógyír. 

3.)    Valami rágnivaló

Amire csak gondol, természetes, gumi vagy fa alapú fognövekedést segítő rágcsálnivalóktól kezdve anyu vagy apu ujjaiig. Lefagyasztott, nagy darabra vágott zöldségek vagy egy hideg teáskanál is megfelel a célnak. 

4.)    Jég

Készítsen jégkockát, vagy fagyasszon le gyümölcsléből készített fagylaltot, anyatejet, kamillateát, és ezzel dörzsölje be az ínyt. 

5.)    Nyomás

Tiszta ujjal nyomja meg a megdagadt ínyt. Az ellennyomás átmenetileg csökkenti a fájdalmat. 

6.)    Homeopátia

A homeopátia az immunrendszer stimulálásával kezdődik. A kamilla a leghatékonyabb nyugtató és gyulladáscsökkentő. A belladonna lázcsillapításra és arcpírra hatékony gyógyszer. A kökörcsin jó megoldás, ha gyermeke hisztis és sírós. 

7.)    Szoptatás

A szoptatás alatti testi kontakt fájdalomcsillapító hatással bír a csecsemőkre. Sok csecsemő emiatt többet akar szopni fognövés közben. A szoptatás emellett a fogak helyes beállását is segíti, így később szükségtelen a fogszabályzás. 

8.)    Szegfűszeg

A szegfűszeg fogfájás csillapító hatásáról ismert. Olaja nagyon sűrű, ezért mindenképp hígítsa, mielőtt gyermekének adja. Hígíthatja olívaolajjal, majd kenje be gyermeke ínyét vele. Legalább tízszeresére kell hígítania.

9.)    Elszigetelés

A fognövéssel járó nyálképződés vörös, irritált felületet hagyhat maga mögött az ajkakon és az állon. Ennek megelőzésére kenje be az érintett felületeket védőolajjal, mint a hidegen sajtolt kókusz, a mandula, vagy a sáfrányolaj.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!