Pontosabban úgy is fogalmazhatnék, hogy a prosztata három testőre.

A leggyakoribb rákos megbetegedés a férfiakban a prosztatarák. A prosztata jóindulatú megnagyobbodása pedig hatvan év felett szinte mindenkit érint.

Van azonban a természet patikájában három olyan csodás gyógyszer, amik mindennél hatásosabban védik meg a prosztatát ezektől a betegségektől.

Tökmagolaj

Ez a nagyon kiváló olaj telis-tele van fitoösztrogénekkel, amik a tesztoszteron hatását közömbösítik és tudjuk, a prosztatarákok túlnyomó többsége tesztoszteronra éhezik, ez a hormon növeli, elősegíti osztódásukat.

A tökmagolajból elég naponta egy teáskanálnyit rákenni egy kis pirítósra, kicsit sózni, fokhagymázni. A legjobb kacsazsíros kenyeret is felülmúlja.

Ha paradicsomot is eszünk hozzá, már meg is van a második "testőr". A paradicsomban lévő likopin és az antioxidánsok sokasága igazi gyógyszere a prosztatának és még nagyon finom is. Ebből napi négy közepes darab elegendő.

Még jobb, ha közben teát is kortyolgatunk mellé, ami kisvirágú füzike forrázata, kevés mézzel ízesítve.

A kisvirágú füzike a ligetszépe-félék családjába tartozik. Árokparton, vizes lápokon akár 2m-re is képes megnőni. 

Virágos hajtását kell gyűjteni, mert ez rengeteg polifenolt és a cserző anyagok mellett szitoszterolt tartalmaz. Napi egy csészényivel kell belőle fogyasztani. A teába elég egy csipetnyit tenni.

Nagyon sok betegem minden nap fogyasztja ezt a kiváló ízű és egészséges kombinációt. Porsztata betegségük már régen a múlté. Számtalan más variációját is el lehet készíteni. Pl. paradicsomlé, jó sűrű éppen olyan jó, ehhez a kombinációhoz.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!