Köhögés esetén legközelebb a patikákban kapható gyógyszerek helyett próbálja ki a természetes, otthoni gyógymódokat, amennyiben az orvos nem talál a köhögés hátterében komolyabb betegséget.

-    tisztítsa meg az orrüregét neti pottal, sós oldattal.

-    az édesgyökér édességként közismert, ám teaként fogyasztva elmulasztja az elhúzódó köhögést. Filteres formában is kapható, teakeverékként vásárolva egy teáskanálnyit tegyen egy csésze forró vízhez, hagyja ázni 5 percig, naponta három bögrével fogyassza. Azonnal elmulasztja a köhögést, maximum három egymást követő nap fogyassza. Az édesgyökér megemelheti a vérnyomást, ezért ha magas a vérnyomása vagy cukorbeteg, ne fogyassza. 

Évente több millióan szenvedünk köhögéstől, amely gyakran hetekig eltart, és nehezíti mindennapjainkat.

-    készítse el saját vadcseresznye köhögés elleni szirupját. Tegyen egy lábos aljára vadcseresznye kérget, és adjon hozzá annyi mézet, hogy épp befedje. A legkisebb fokozaton főzze, időnként megkeverve. Szűrje le, és el is készült az egészséges köhögés elleni szirup. 

-    készítsen kakukkfű teát, amely megnyugtatja a szervezetét és segíti az alvást.

-    készítsen mandulapasztát. Áztassa be a mandulákat éjszakára, szedje le a héjukat, keverje össze vajjal és cukorral. Száraz köhögés esetében nagyon hatékony. 

-    készítsen citrom és málnalekvár teát.

-    lefekvés előtt igyon meleg mézes tejet. 

-    készítsen köptetőt cickafark kivonatból.

-    szórjon egy kevés cukrot egy teáskanálnyi vajra és egye meg. 

-    alkoholos röviditalok, citrom, és méz keveréke szintén hatékony köhögéscsillapító.(kizárólag felnőtteknek és az alkohol mennyisége 3cl-nél több ne legyen.

 

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!