A koriander mellékhatásai:

1. Májproblémák:

A koriander túlzott használata májproblémák kialakulásához vezethet. A magok olajos részecskéi általában hatékonyan kezelik a májproblémákat, de a túlzott használata megnöveli az epe kiválasztását és abnormális állapotok kialakulásához vezet.

A koriander magok igazából a növény megszárított gyümölcsei. Ízük meleg, diós, kissé gyümölcsös, citrusos. A koriandert azonban nem csak fűszerezéshez lehet használni, mivel számos módon jó hatással van az egészségre is.

2. Allergiás reakciók:

Néhányan olyan allergiás tünetekkel reagálhatnak a koriander fogyasztására, mint a kiütések, légzési nehézségek, viszketés, szédülés, az arc és a torok duzzadása, stb. Ha ilyen tünetei önnek is voltak már, mindenképp konzultáljon az orvosával, mielőtt újra koriandert használna.

3. Terhesség és szoptatás:

A várandós és szoptató anyáknak limitált mennyiségben kéne a koriandert fogyasztaniuk, mivel a fűszer hatással van a mirigyek kiválasztására, ami károsíthatja az anyát, a magzatot és a szaporító mirigyeket.

4. Légzési problémák:

A koriander túlzott használata légzési problémák kialakulásához vezethet, amihez mellkasi fájdalom és torokszárazság társul. Ha ilyen problémákat tapasztal, azonnal orvosi segítségre van szüksége.

5. Napérzékenység:

Néha a koriander fogyasztása napérzékenységet okozhat, illetve megnöveli a leégés és bőrrák kockázatát. Ha napallergiája vagy –érzékenysége van, tanácsos konzultálni az orvossal és minimálisan fogyasztani a koriandert.

6. Bőrproblémák:

Néhány embernél olyan bőrproblémák léphetnek fel, mint a gyulladás, viszketés, irritáció, bőrgyulladás, valamint a bőr elsötétedése a koriander fogyasztása után. Ezekben az esetekben orvosi segítségre van szükség, valamint a koriander fogyasztását fel kell függeszteni ezekben az esetekben.

7. Gyomorproblémák:

A koriander túlzott fogyasztása gyomorproblémák kialakulásához vezethet, mint például a hasmenés, gyomorfájás, étvágytalanság és dehidratáció.

8. A menstruáció kihagyása:

Általában a korianderrel a menstruációs problémákat kezelik, viszont néhány nőnél a koriander használatától elmaradhat a menstruáció. Ha ilyen probléma lép fel, ellenőrizze, mennyi koriandert fogyasztott.

9. Alacsony vércukor:

A koriandert a cukorbetegség kezelésére használják, mivel csökkenti a vércukor szintet. A koriander használata előtt azonban ellenőrizze a vércukor szintjét, mivel a használatával drasztikusan csökkenthető a vércukor szintje.

10. Egyéb mellékhatások:

Egyéb tapasztalható mellékhatások lehetnek a fogfájás, ízületi fájdalom, hányinger és féloldali migrén. Habár ezek a problémák nem gyakoriak, elővigyázatosnak kell lenni és a tünetek fellépésekor azonnal orvoshoz kell fordulni.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!