A lucfenyő olajat gőzdesztillációval nyerik ki az örökzöld fekete lucfenyő tűszerű leveleiből. Ez a fafajta Kanadában őshonos, amely az egyetlen lucfenyő olaj előállító ország.

Az olaj felmelegít télen, kitisztítja a gondolatokat, így elősegítheti a meditációt is.

A többi örökzöld olajjal összehasonlítva a lucfenyő olaj édesebb és enyhébb. Az olajnak kellemes, tiszta és friss illata van erdő-szerű, fás és gyantás beütéssel.

1. Feltölt energiával:

A lucfenyő olajat gyakran használják gőzfürdőkben, szaunákban és fürdővizekben, mivel az olaj képes a fáradt szervezetet energiával feltölteni. Az olajat ezen kívül hígított formában masszázsnál használják hasonló okokból.

2. Izomfájás:

Ha fájnak az izmai és végtagjai, kérjen meg valakit, hogy masszírozza át hígított lucfenyő olajjal a fájó területeket. Az olaj ugyanis megszünteti a fájdalmat, az aromaterápia során használva pedig új életre kelti az izmokat.

3. Megfázás és köhögés:

A megfázás és a légzőszervi megbetegedések megnehezítik a légzést, a problémát azonban azonnal orvosolni lehet a lucfenyő olaj használatával. Mivel az olaj köhögéscsillapító és köptetőszer, segít a légzőszervi fertőzések kezelésében.

4. Érzelmek:

Amikor az ember melankolikus vagy letargikus, akkor hajlamos a pozitív élményeket vagy kellemes érzelmeket érzelmileg gátolni. A lucfenyő olaj feloldja ezeket a gátakat, így képes lesz kifejezni és átélni a valódi érzéseit.

Ezen kívül az olaj stimulálja és energetizálja a fáradt agyat, viszont egyben nyugtatja a hiperaktív vagy szorongós embert.

5. Hormonegyensúly:

A hormonális egyensúly létfontosságú a szervezet jóléte érdekében, valamint az is, hogy ne legyenek nagyobb hangulati ingadozások.

Ha szeretné, hogy a mellékvesék, az agyalapi mirigy és a pajzsmirigy megfelelően működjenek, masszírozza be az alhasát egy kis lucfenyő olajjal, ami kiválóan támogatja a hormonok termelését.

6. Rugalmas ízületek:

A lucfenyő olaj segít abban, hogy az ízületek ne legyenek merevek. Az olajjal ezen kívül kezelhetőek az olyan izom- és csontproblémák, mint a merev ízületek, ízületi fájdalmak és a degeneratív ízületi gyulladás.

7. Rovarok ellen:

A lucfenyő olajjal könnyen megszabadulhat a nem kívánt rovaroktól. Az olajat általában spray-ben és tisztító készítményekben használják, amellyel befújható a szoba. Antimikrobiális hatásai miatt ugyanis távol tartja a parazitákat.

Továbbá az olaj illata javítja a kedvet is.

A lucfenyő olaj jól hígítható rozmaring, levendula, cédrus, fenyő, benzoé és gumigyanta olajokkal. 

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!