Az Al Alain-i Egyetem egy kutatócsoportjának 5 éves tanulmánya felfedi a manuka méz használatát a rák gyógyításában.

Olvasson tovább és ismerje meg a manuka mézet:

Fontos információk a manuka mézről: 

A manuka méz Új-Zélandon őshonos. Azok a méhek állítják elő, akiket a manuka cserjével etetnek. Évszázadok óta ismert, mint a sebfertőzés és más bajok ellenszere. A méz általánosan is ismert antibakteriális hatású szer. Különleges módon a manuka mézben hidrogén peroxid van, ami segíti a baktériumok elpusztítását. 

Az elmúlt években készült tanulmány szerint - amit a PLOS ONE tudományos lap publikált-, a manuka méz olyan tulajdonságokkal rendelkezik, amik képesek meggátolni a tumor növekedését a mellekben, a vastagbélben és a bőrön.

A manuka méz gyógyászati felhasználása: 

•    cukorbetegség kezelése
•    szervezeti gyulladások kezelése
•    csökkenti a magas koleszterin szintet
•    a gyomor-bélrendszeri problémák kezelése
•    gyulladások kezelése

Prof. Basel Al Ramadi, az Al Alain-i Egyetem Mikróbiológiai és Immunológiai Karának vezető kutatója és igazgatója nemrég felfedezte, hogy a manuka méz használható a különböző rákos sejtek növekedésének gátlására is.

Ez volt az első alkalom, hogy egy tanulmány a manuka mézet vizsgálta a rák kezelésének szempontjából. A kutatók azt is felfedezték, hogy az állandó, kis mennyiségű manuka méz fogyasztás megállíthatja a rákos sejtek növekedését.

Egy sor további tesztet és vizsgálatot végeztek el, hogy lássák a kivonat egészségre gyakorolt potenciális képességeit. Az eredmények azt mutatták, hogy a manuka méz közvetlenül serkenti az apoptózist és a fiziológiás sejthalált. Ez az élettani folyamat a többsejtű élőlényekben játszódik le annak érdekében, hogy egyensúlyt teremtsen a sejt regenerációban a régi, elpusztult sejtek felszabadításával.

Hogyan tud a manuka méz segíteni? 

A manuka méz a rákos sejtek felszámolásában segít úgy, hogy serkenti azokat az élettani folyamatokat, amiket a test a sejtszövetei egyensúlyban tartására használ.

A kutatás azt is felfedi, hogy a manuka méz a rákos sejtek 3 fajtájára képes gátló hatást kifejteni.

A rákos sejtek növekedésének visszaszorítása mellett a további eredmények igazolják, hogy a kivonat segíti csökkenteni a kemoterápia toxikus mellékhatásait.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!