Mire jó a mézes fürdő?

1. Hidratálja a bőrt:

A mézes fürdő akkor a legideálisabb, ha hidratálni szeretné a bőrét. Emiatt a száraz bőrűek számára a legjobb hatású. de más bőrtípusúak is kipróbálhatják. A mézes fürdő úgy hidratálja a bőrt, hogy közben nem teszi a bőrt olajosabbá.

2. Antioxidáns hatású:

A bőrre hatással van a napsütés, az időjárás, a hideg levegő, és sok más faktor is a nap folyamán. A levegőben lévő szabadgyökök negatív hatással vannak a bőrre, ezért fontos, hogy olyan anyagokat használjon, amivel helyreállíthatja az okozott károkat. A méz antioxidánsokat tartalmaz, amelyek megvédik a bőrt az oxidatív károktól.

3. Gyógyítja a sebeket:

A méz természetes antimikrobiális hatású, ezért a mézes fürdővel felgyorsítható a sebek gyógyulása. A rendszeres mézes fürdővel pedig enyhíthetőek a fájó kisebb vágások és horzsolások.

4. Felveszi a harcot a bőrfertőzésekkel:

A méz bizonyítottan antibakteriális hatású, ezért számos baktérium és kórokozó nem éli túl a mézzel való találkozást. Mivel a méznek magas a savas pH értéke, elpusztítja a baktériumokat. Ezáltal jó hatással van a mézes fürdő azokra, akiknek bőrfertőzése van, mivel segít megszabadulni ezektől a fertőzésektől. A méz olyan enzimet tartalmaz, amely hidrogén-peroxidot termel, ez az anyag pedig köztudottan fertőtlenítő hatású.

5. Megszünteti a pattanásokat:

A pattanások nem csak az arcon alakulhatnak ki, de más testrészeken is, például a nyakon és a mellkason. Vigyen fel mézet az érintett területre, ami így felszívja a felesleges olajat a bőrről, ezáltal hozzájárul ahhoz, hogy a pattanások gyorsabban eltűnjenek. A méz használatával meg lehet szabadulni az elhalt hámsejtektől is, így új hámsejtek jöhetnek létre, ez a folyamat pedig segít a pattanások eltávolításában.

6. Felveszi a harcot a bőröregedéssel:

Manapság mindenki fiatalabbnak és ragyogóbbnak akar tűnni. A bio-élelmiszerek fogyasztása és az öregedésgátló bőrápoló krémek használata segíthet, viszont a mézes fürdő is jó hatással lehet ilyen szempontból a szervezetre. A méz, mivel természetes gyógyító és hidratáló hatású, segít az új hámsejtek létrehozásában és felveszi a harcot a bőröregedéssel. A mézes fürdővel tehát ragyogóbb lesz a bőre.

7. Bőrradírként is használható:

A mézet bőrradírozó pakolások elkészítéséhez is felhasználhatja, amelyeket fürdés előtt vagy alatt használ. Míg az olyan bőrradír hozzávalók, mint a zabkása vagy a dió eltávolítják az elhalt hámsejteket a bőr felszínéről, a méz hidratálja a bőrt.

8. Tisztítja a bőrt:

Citromlével vagy vízzel keverve a méz bőrtisztító hatású. Magába szívja a bőrön található szennyeződéseket, mivel ragadós anyag, és letisztítja a bőr felszínét. A méz által a bőr nem csak megtisztul, de nem is szárad ki. Még a száraz bőrűek is használhatják és megtapasztalhatják a méz pozitív hatásait, ami a szappan használatával nem lehetséges.

 

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!