Biztosan kíváncsi a különböző illóolajok jótékony hatásaira, de vajon tudta-e, hogy az olajok összekeverésével is számos egészségügyi probléma kezelhető? A PanAway olaj más, népszerű illóolajok keverékéből áll, amelyet különösen azért találtak ki, hogy számos fájdalom-típus kezelhető és enyhíthető legyen vele.

Ezt az olajat először Gary Younger keverte ki, miután egy komoly ínszalagsérülést szenvedett. A PanAway olaj felmelegíti és ellazítja a fáradt izmokat, illetve nyugtatja a bőrt. Különösen jó hatással van azokra, akiknek krónikus fájdalmaik vagy sport-sérüléseik vannak.

Miből készül?

A PanAway olaj négy különböző olajból készül:

•    Téli zöld olaj: ez metil szalicilátot tartalmaz.
•    Fokhagyma olaj: ez bizonyítottan antioxidáns hatású.
•    Szalmagyopár olaj: ez az idegrendszerre és a bőrre van jótékony hatással, valamint erősítő tulajdonságokkal rendelkezik.
•    Menta olaj: Ez az emésztésre, valamint a légutakra van jó hatással.

A PanAway olaj felhasználása:

Ez a speciálisan összeállított olaj-keverék hígított formában használandó, ezért valamilyen hordozóolajjal (pl.: természetes kókuszolaj) kell összekeverni. Az arány legyen 1:1. A keveréket felviheti:

•    Közvetlenül a sérült izmokra és bőrre,
•    a homlokra és a nyaki területekre,
•    a gerincre,
•    vagy belélegezheti egy vattakorong segítségével.

1. Hátfájás:

Nehéz olyan embert találni, akinek nincsenek hátfájdalmai. Ha enyhíteni szeretné akár az enyhe, akár a súlyos hátfájást, vigye fel az olajat a hátára, miután összekeverte egy hordozóolajjal. A legjobb az, ha megkér valakit, hogy az olajat gyengéden masszírozza a hátába.

2. Fejfájás:

A fejfájás elég gyakori és kellemetlen, a legtöbb ember pedig gyógyszerrel, vagy fájdalomcsillapító balzsammal kezeli. Ez az olaj azonban enyhíti a fejfájást is, ehhez elég, ha néhány csepp olajjal gyengéden megmasszírozza a halántékát.

3. Fibromyalgia:

A fibromyalgia egy olyan fájdalmas probléma, melyet gyakran a stressz és szorongás idéz elő az embereknél. A PanAway olaj használatával azonban enyhíthetőek a fibromyalgia által okozott fájdalmak.

4. Enyhíti azokat a fájdalmakat, amelyek idővel erősödnek:

Az olajjal hatékony enyhíthetőek az erősödő fájdalmak. Azonban mindenképp hígítsa fel, különösen, ha gyerekeknél használja.

5. Vágások és horzsolások:

A megszokott fertőtlenítő krémek és balzsamok helyett használjon PanAway olajat a vágások és horzsolások kezelésére. Ezzel csökkentheti a sebek érzékenységét.

6. Izomláz:

A felhígított olajjal megfelelően enyhíthető az izomláz.

7. Lábszártörés:

A hígított olajjal hatékonyan felépülhet a lábszártörésből is.

8. Izomhúzódás:

Az olaj segít abban, hogy a meghúzódott izmok hamarabb helyreálljanak.

9. Javítja a kedvet:

A keverékben lévő olyan anyagok, mint a menta és a fokhagyma olaj javítja a kedvét, ha feszültnek vagy lehangoltnak érzi magát.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!