Kívül édes, belülről citrusos, a perui földicseresznye azonban, akármilyen fura is, a paradicsomfélék családjába tartozik, tehát igazából nem is bogyóféle. Eredetileg Dél-Amerikában őshonos növény, de nagy mennyiségben bárhol elérhető és termelhető, ahol megterem a paradicsom is.

Ez az élénksárga paradicsomféle számtalan jótékony hatással rendelkezik. Például találhatóak benne azonnal felszívódó tápanyagok, amelyek segítenek az egészség megőrzésében.

1. Kevés kalóriát tartalmaz:

A perui földicseresznye fogyasztásakor nem kell figyelni a mennyiségekre, mivel 100 grammnyi adag csupán 54 kalóriát tartalmaz, plusz egy kis cukrot. Azonban még így is rendkívül édes gyümölcs.

2. Fogyás:

Ha fitt szeretne maradni és a fogyásra koncentrál, nyugodtan fogyaszthatja a perui földicseresznyét. Ez a gyümölcs ugyanis tele van komplex-B-vitaminokkal, amelyek nem csak serkentik az anyagcserét, de gyorsítják a fogyást is.

3. Káros szénhidrátok:

A perui földicseresznye megvéd a káros szénhidrátokkal szemben, mivel megakadályozza, hogy a keményítő tartalmú szénhidrátok cukorrá és keményítővé bomoljanak le, ezáltal nem növekedik a vércukor szint. Mivel gátolja az enzimatikus folyamatokat, a gyümölcs lényegében stabilizálja a vércukor szintet.

4. Antioxidáns:

A perui földicseresznye nem csak teltségérzetet okoz. Mivel olyan flavonoidok találhatóak benne, amelyek erős antioxidáns tulajdonságokkal rendelkeznek, a gyümölcs meggátolja a súlyos rák és gyulladás kialakulását, valamint segít az egészség megőrzésében is. Az antioxidánsok kifejezetten megvédik a problémák kialakulásától a szívet, májat és a veséket.

5. Antimikrobiális:

Az immunrendszer feladata az, hogy távol tartsa a káros vírusokat, a perui földicseresznye pedig C-vitamin tartalmának köszönhetően megerősíti az immunrendszert. A gyümölcs vegyületei felveszik a harcot a baktériumokkal, a vírusokkal, valamint segítik a sebgyógyulást is.

6. Javítja a mentális képességeket:

A perui földicseresznye, mivel magas a komplex-B-vitamin tartalma, javítja a memóriát, csökkenti a stresszt, a kimerültséget, valamint energiával tölt fel. Ezen kívül pedig enyhíti a menstruáció előtti tüneteket is.

7. Egészséges szemek:

Ha szeretné, hogy látása egészséges maradjon, egyszerűen fogyasszon perui földicseresznyét. A benne található A-vitamin azonnal felszívódik, és segít abban, hogy a szemen kívül a szövetek és a bőr is egészséges maradjon.

8. Erősebb fogak:

A perui földicseresznye elég sok foszfort tartalmaz, ezért optimálisan képes hasznosítani a kalciumot. Ezáltal a fogak és a csontok erősebbek lesznek. Mivel a foszfor azonban létfontosságú ásványi anyag, más fontos szerepe is van a szervezetben.

9. Izomfejlődés:

A perui földicseresznye proteint tartalmaz, amely hozzájárul az izomfejlődéshez. A teljes gyümölcsben nagy magas a protein százaléka, ezért ideális vegetáriánusok számára, akik helyettesíthetik vele a húst. Ezen kívül, mint zöldségi protein, az egyik legegészségesebb proteinfélének számít.

10. Méregtelenítés:

Ez a gyümölcs elég vasat tartalmaz ahhoz, hogy megkösse a méreganyagokat a szervezetben, így azok könnyebben ürülnek ki a szervezetből. Mivel a földicseresznye rendkívül gazdag antioxidánsokban, ezért védi a szerveket a káros szabadgyököktől. Összességében, a gyümölcs kiválóan méregtelenít.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!