A tuja nem csak jól ismert növény, de dekoratív is. Megtalálható parkokban, kertekben más helyeken is, ahol az emberek szeretnék szebbé tenni a környezetüket azáltal, hogy különleges és szép növényeket ültetnek. A tuja illata nagyon kellemes, ne nem szabad nagy mennyiségben belélegezni, mivel káros mellékhatásai lehetnek. A tuja pozitív hatásaiból azonban számos van, például reuma-ellenes, vizelethajtó és vérzéscsillapító tulajdonságai miatt stimulálja a szervezetet, ezáltal gyógyszerek is készíthetőek belőle.

1. Köptetőszer:

A köptető mindig segít megszabadulni a slejmtől és a huruttól, ami a légcsőben és a tüdőben rakódik le a megfázáskor és köhögéskor. A köptetőszer segít abban, hogy a tüdő tiszta maradjon, valamint enyhíti a köhögést és felszakítja a nyálkát, ezáltal a tuja illóolajjal megoldhatóak ezek a problémák is.

2. Kiváló serkentőszer:

Amellett, hogy a tuja olaj serkenti a vérkeringést, még a hormonok és enzimek kiválasztását is stimulálja, valamint jó hatással van az epére és a gyomornedvekre. Ezen kívül gyorsítja a sejtek növekedését, valamint elősegítik azok fejlődését és regenerációját. Mivel a tuja olaj serkenti az anyagcserét, ezáltal megakadályozza az életveszélyes betegségek kialakulását.

3. Kiváló tonik:

A tuja olajból egészséges tonik is készíthető. Tonikként használva a tuja olaj serkenti az anyagcserét, hozzájárul ahhoz, hogy az idegek egészségesek maradjanak, serkenti a hormonok és enzimek kiválasztását, valamint ezzel egyidejűleg erősíti az immunrendszert is. Ha jobb formába szeretné hozni a testét, akkor tehát használjon tuja olajat.

4. Veszélyes egészségügyi problémák:

A tuja olaj természetéből adódóan kiválóan elpusztítja a galandférgeket, horogférgeket, hengeresférgeket és megakadályozza, hogy veszélyesebb egészségügyi problémák alakuljanak ki.

5. Rovarirtó szer:

A tuja olaj kiváló rovarirtó szer. Mivel mérgező a rovarok számára, ezért kitűnően felveszi a harcot a poloskával, bolhával, tetűvel és szúnyoggal. Ha nem akar több csótányt, hangyát vagy molyt látni a házban ezek után, akkor mindenképpen próbálja ki a tuja illóolajat.

6. Nők számára:

A tuja eléggé jótékony hatással van a női ivarszervekre, valamint úgy egészében az egészségre is. A tuja enyhíti a hányingert, a túlzott alvást, letargiát és hányást is a menstruáció alatt.

Ezen kívül szabályozza a menstruációt is, a női szaporítószervek pedig egészségesek maradnak általa, mivel az olaj serkenti az olyan hormonok kiválasztását, mint az ösztrogén és a progeszteron.

7. Méregtelenít:

A tuja rendkívül hatékonyan méregteleníti a szervezetet. Egészségesebbé tesz és felveszi a harcot a betegségekkel, mivel megszabadít a szervezetben található felesleges víztől, sótól és olyan méreganyagoktól, mint a levegő, sav és szennyeződés. Ezen kívül a tuja olajjal kevésbé lesz hajlamos a reumára, ízületi gyulladásra, anyajegy- és pattanás kialakulására. A tuja olaj segíti a fogyást is, mivel eltávolítja a zsírt és a vizet, valamint az ödémát is.

Mellékhatások:

A tujának van néhány mellékhatása, amelyről érdemes tudni:

•    A tuja (főleg, ha olaj formában használják), irritálhatja az emésztő- és szaporító szerveket.
•    Ezen kívül károsíthatja az egészséges idegeket és nagy mennyiségben görcsöket okozhat.
•    A tuja tujont tartalmaz, egy olyan neurotoxint, amelyet várandós nőknek nem szabadna fogyasztaniuk.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!