A vörös spenót jótékony hatása

1. Emésztés:

A vörös spenót segíti a bélmozgásokat, mivel sok rostot tartalmaz. Hozzájárul a megfelelő emésztéshez és kezelhető vele a vastagbélrák, a cukorbetegség, a koleszterin és segíti a fogyást.

A levelei általában kerekek, vastagok és élénkzöld színűek, viszont a belsejük vörös színű. A kínai spenót levelei és töve vöröses folyadékot tartalmaz. Ez az édes, nyers ízű zöldség Amerika trópusi területeiről származik.

2. Veseműködés:

A spenót javítja a vesefunkciókat és szülés után megtisztítja a vért. Fogyasszon vörös spenótot más zöldségekkel, hogy javítsa a vesék működését.

3. Vérszegénység:

Vegyen 2 maroknyi vörös spenót levelet, és folyó vízzel alaposan mossa meg őket. Törje össze őket, és készítsen belőlük krémet. Adjon a  krémhez 1 evőkanál citromlevet, 1 evőkanál mézet és egy tojást, majd szűrje le a keveréket. Fogyassza naponta egyszer egy hétig, a legjobb eredmény elérése érdekében.

4. Vérhas:

Vegye 10 vörös spenót tövét. Alaposan mossa meg őket és jól törje össze a töveket. Adjon hozzá egy csipet sót és jól keverje össze. Szűrje le és fogyassza naponta egyszer.

5. Megerősíti a hajgyökereket:

Vegyen egy marék friss vörös spenótot és alaposan mossa meg. Törje össze, hogy finom krémet kapjon. Adjon hozzá egy csipet sót és keverje el egyenletesen. Szűrje le a keveréket. Fogyassza hetente 2-3 alkalommal.

6. Javítja a látást:

Mivel C-vitamint tartalmaz, hozzájárul ahhoz, hogy a látás egészséges maradjon.

7. Dúsítja a vért:

Mossa meg a vörös spenót leveleit, és készítsen belőlük finom krémet. Adjon hozzá egy evőkanál citromlevet, mézet és tojássárgáját. Alaposan keverje össze, majd fogyassza naponta egyszer egy hétig, hogy a dúsítsa a vért a szervezetében.

8. Fogyasztás:

A vörös spenót sokféle módon fogyasztható, nyersen vagy megfőzve is. Összekeverheti salátával, zöldségekkel, gyümölcsökkel, tojással, diófélékkel, tésztával vagy sajttal is. Tárolja száraz helyen, hűtőben, 1-2 hétig.

9. Mérgező kígyómarás:

Ezt a kezelést csak külsőleg alkalmazza. Készítsen a friss vörös spenótlevelekből finom krémet, majd vigye fel a mérgező kígyó- vagy hüllőmarás okozta sebre.

10. Őszülés:

A vörös spenóttal megelőzhető a korai őszülés.

11. Immunrendszer:

A vörös spenót erősíti az immunrendszert.

12. Fogyás:

A vörös spenót proteint tartalmaz, amely csökkenti a vér inzulinszintjét, valamint segíti annak a hormonnak a termelését, amely csökkenti a falási rohamokat.

13. Rák:

A vörös spenót levelei fontos aminosavakat, vasat, magnéziumot, foszfort, E- és C-vitamint, valamint káliumot tartalmaz. Ezekkel felveszik a harcot a szervezetben található szabadgyökökkel, ezáltal megakadályozzák a rákos sejtek osztódását.

14. Láz:

Vegyen egy fél maroknyi vörös spenót levelet. Vízben főzze meg őket, amíg össze nem mennek. Hagyja kihűlni, majd fogyassza el, hogy csökkentse a lázat.

 

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!