A zöld kagyló olyan vízben élő puhatestű, amely testét kagylóhéj veszi körbe. Általában Új-Zéland partjainál található meg, és a Maori étrend hagyományos részét képezi.

1. Egészséges bőr:

A zöld kagyló nagy mennyiségben tartalmaz omega-3 zsírsavat, amely létfontosságú a bőr számára. Az emberi szervezet nem képes előállítani a saját zsírsavait, ezért csak az elfogyasztott táplálékból képes felszívni azt. A zöld kagyló rendkívül fontos szerepet játszik abban, hogy a bőr ne öregedjen, valamint ne jelenjenek meg pattanások, ráncok, foltok, stb. a bőrön.

2. Proteint tartalmaz:

Köztudott tény, hogy a protein az élet építőköve. Minden embernek megfelelő mennyiségű proteinre van szüksége a növekedéshez, a zöld kagyló pedig kiváló proteinforrás. A napi bevitel 40 százalékát fedezi a férfiaknak, a nőknek pedig a napi bevitel 41 százalékát.

3. Vasat tartalmaz:

A zöld kagyló fogyasztásával meggátolható a vérszegénység kialakulása. A vashiány a szervezetben vérszegénység kialakulásához vezethet. A zöld kagyló körülbelül 10,9 milligramm vasat tartalmaz. Ha már elmúlt 50 éves, akkor figyeljen a napi megfelelő vasbevitelre. Még azok is, akik még nem érték el az 50 éves kort, egy adag zöld kagylóval a napi bevitel 50-60 százalékát tudják biztosítani. A vas segíti a szervezetet abban, hogy hemoglobint állítson elő, és megakadályozza a vérszegénység kialakulását.

4. B12-vitamint tartalmaz:

100 grammnyi megfőzött zöld kagyló körülbelül 20 milligramm B12-vitamint tartalmaz, amely létfontosságú a várandós nők számára. A B12-vitamin segít a vörös vérsejtek és a DNS előállítását. Ezen kívül hozzájárul az idegrendszer megfelelő működéséhez is.

5. Gazdag omega-3 zsírsavban:

A zöld kagyló gazdag természetes omega-3 zsírsavakban. Az emberi szervezet nem képes az omega-3 zsírsav előállítására, ezért külső forrásokból kell hozzájutnia. A zöld kagyló az egyik legkiválóbb omega-3 zsírsav és politelítetlen sav forrás. Az omega-3 meggátolja a gyulladást és csökkenti az agyvérzés, a szívbetegségek és ízületgyulladás kialakulásának kockázatát, valamint az agy fejlődésére is jó hatással van.

6. Ízületi fájdalmak:

A test öregedésével általában megjelenik a hátfájás, az ízületi fájdalom, az ujjak merevsége és az ízületi gyulladás. A zöld kagyló azonban megszabadít a különböző gyulladásos problémáktól. Védi az emésztőrendszert, erősíti az immunrendszert és késlelteti az öregedést is.

7. Enyhíti az ízületi gyulladást és más csontproblémákat is:

A zöld kagylóval rövid idő alatt kezelhető az ízületi gyulladás. Azonnali enyhülést nyújt az ízületi gyulladás okozta fájdalomra és kiválóan gyógyít. A kagylóban található mangán segít abban, hogy a csontok egészségesek maradjanak és serkenti a szervezet anyagcseréjét, így a csontok is egészségesek maradhatnak.

8. Asztma és hörghurut:

A zöld kagyló nagy mennyiségben tartalmaz aminosavakat, szénhidrátokat és ásványi anyagokat, valamint olyan más fontos tápanyagokat, mint az omega-3 zsírsav, B12-vitamin, amelyek enyhítik az asztmát és a hörghurutot.

9. Erősíti az immunrendszert:

A zöld kagyló gazdag ásványi anyagokban, C-, B12-vitaminban, cinkben, káliumban, vasban, kalciumban, mangánban, foszforban, stb. Ezek a tápanyagok együttesen egészségesebbé teszik az immunrendszert. Ezen kívül biztosítják a pajzsmirigy megfelelő működését. Ezáltal biztosíthatja, hogy ne kapjon el olyan betegségeket, mint a megfázás és az influenza.

10. Egészséges szív- és érrendszer:

A zöld kagyló nagyon kevés telített zsírt tartalmaz, viszont gazdag omega-3 zsírsavban, amely jó hatással van a szív- és érrendszerre. A zöld kagylóban lévő omega-3 nem csak a szív- és érrendszert segíti, hanem a véráramlást is és az agyműködést. Minimalizálja a szívroham és más szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!